contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cannelloni Cu Carne

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Cannelloni sunt niste paste in forma de cilindri care pot fi umplute cu legume,branzeturi sau carne.
Eu am ales de data asta sa le umplu cu carne si au fost de toata lauda !:)






Ingrediente pentru umplerea a 25-30 de cannelloni :


500 g cannelloni (paste tuburi groase)
1,5 kg carne tocata amestec (porc si vita)
3 linguri parmezan
1 ceapa medie
cativa catei de usturoi
2 linguri cu ulei de masline
sare si piper


Sosul de rosii :


o cutie de rosii cuburi 
4 rosii proaspete,coapte fara pielita
1 lingurita pasta de ardei iute
oregano 
3 linguri ulei de masline
4 catei de usturoi
1 lingurita de zahar


Pentru sosul bechamel :


700 ml lapte
7 linguri de faina
50-70 g unt
sare si piper alb
nucsoara (daca aveti si daca doriti ; eu nu am pus)
Pentru topping :


250 g mozzarella 
30 g parmezan sau branza pecorino rasa
Mod de preparare carne si umplerea pastelor :


Intr-o tigaie mare incingem uleiul si punem la calit , la foc mic,  ceapa tocata marunt ,usturoiul curatat si zdrobit .Adaugam carnea si o lasam pana se rumeneste usor.Peste carne punem oregano,sare,piper, parmezan si 3 linguri de sos bechamel dupa ce dam la o parte de pe foc. Amestecam bine .
Cu aceasta compozitie umplem tuburile de paste nefierte.
Eu nu am fiert pastele si bine am facut pentru ca s-au inmuiat foarte repede. S-au comportat excelent !
Mod de preparare sos de rosii :
Rosiile crude le taiem cuburi mici si usturoiul se taie bucati mici .
In ulei de masline incins calim usturoiul,adaugam rosiile crude si le lasam sa se caleasca cateva minute dupa care punem rosiile la cutie ,oregano,zaharul si pasta de ardei. Lasam sosul pe foc mic sa scada .
Gustam de sare si dam la o parte.
Mod de preparare sos bechamel:


Fierbem laptele.
Intr-o craticioara,pe foc mic, punem untul sa se topeasca si adugam faina toata, amestecam rapid sa inghita untul; turnam in fir subtire laptele clocotit amestecand intr-una sa nu se faca cocoloase!!!
Trebuie sa iasa un sos alb, fin .Asezonam cu sare si piper.
Este bine daca amestecam sosul cu un tel.


Asamblarea :


 Cautam o tava in care sa ne intre perfect cannelloni .



Sosul bechamel se imparte de doua parti egale.
Ungem tava cu un strat fin de unt dupa care asezam un strat de sos bechamel;aliniem tuburile umplute cu carne ,peste ele intindem pe toata suprafata ,a doua parte de sos bechamel si deasupra lui tot sosul de rosii.
Presaram peste toata suprafata parmezan .
Acoperim tava cu folie de aluminiu si dam la cuptor incins pentru 20 de minute .Scoatem tava , inlaturam folia si acoperim cu fasii de mozzarella.Bagam din nou la cuptor tava si mai lasam 15-20 de minute .Probam cu o furculita tuburile.Trebuie sa fie al dente si mozzarella topita. 


Puteti sa preparati cannelloni doar cu parmezan sau doar cu mozzarella. Eu mi-am rasfatat preparatul cu ambele tipuri de branzeturi .:)


Sunt demential de bune! 


Pofta buna !