contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Captain Jack

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Este din nou o postare neculinara, azi sper sa trag o ciorba de vita si sa interpun si un aricol cu haleala, dar nu disperati pentru ca promit poze rezonabile cu calutii si sa stiti ca am mancat si acolo.

Inainte sa scriu articolul, mi-am adus aminte cum ne distram cand eram eu mica (maica), muncind la prima corporatie si ducandu-ma fara stirea sefului pe ascuns la cai. Anume, ne intreceam care ce linii genealogice de cai stim (toti, mare fani Macris). Sau liniile de arab din Romania, oricum nu intelegea nimeni ce vorbim dar noi stateam cu noptile sa discutam despre care de unde provine si de ce sunt exceptii (precum Gustav sau Vis).

Acum imi dau seama ca eu habar nu am de toti calutii pupati si pozati si nu pentru ca mi-am pierdut interesul de a le afla genitorii, doar ca am uitat. Asa ca despre Captain Jack, proprietatea Roxanei Hadarean, pot sa va spun atata, abia asteptam sa il vad scos din grajd.

Si l-am vazut gatit pentru demonstratia de sarbatori, mai intai pe linia grajdului.

Slide1

Slide2

Am inteles de ce toti spun ca e cel mai frumos cal din Romania si asta nu pentru ca pentru mine nu ar fi toti frumosi, si cel care cara fier vechi si e iubit e cal frumos, dar Capitanul are clasa.

Ceea ce e si normal.

Slide3

Capitanul este un cal specializat pe dresaj, o proba sportiva care (bai, citez fix din memorie, ca pe cal nu ma mai urc, deci unde gresesc, va rog sa ma corectati) cuprinde un numar de elemente executate intr-o progresie.

Unele elemente se regasesc in dresajul sportiv, unele se regasesc in scolile de echitatie de alt soi.

Elementele de dresaj par plictisitoare multor neavizati (am vazut in bar in loc de meci chestia asta, cascau toti).

Greu de inteles multora cum sa te uiti cu admiratie la un cal care merge la pas sau sta pe loc. E,, e jmekerie si asta (imi pare rau de poze ca nu-s bune dar o sa vedeti cat de cat calul).

Slide5

Slide4

Elementele de dresaj clasic executate de Captain Jack si Roxana, pe alaturi le-am ratat ca aveam treaba cu Mos Craciun, asa ca despre pas de deux nu am multe sa va povestesc, dar o sa mai fie ocazii.

Slide7

Slide6

Multora li se pare simplu, doar stai pe cal si gata. Numai un exemplu de element de dresaj banal imi vine in minte, pe care l-am vazut destul de des executat gresit, anume lucrul pe doua urme care, vorba aia, e un fleac, doar umar inauntru, crupa inauntru, crupa inafara, jumatati de primire si contraschimbari de mana, na, un fleac.

Slide8

Am vazut poze si cu piaffe-ul executat, imi pare rau ca am ratat niste cadre, m-am mai impiedicat si de paravane, dar sunt foarte bucuroasa ca in sfarsit l-am vazut pe Capitan la munca.

Slide9

Sunt frumos, dar ma tratez :)

Slide10

La parada sta cel mai bine, dupa cum se vede si se pare ca ii prieste la Top Class (care nu mai face geci verzi, of, of, ce m-am necajit).

ps: parada in echitatie nu inseamna ce scrie la dex ci oprirea unui cal in vederea prezentarii cu deplasarea greutatii calaretului pe partea dinapoi si o actiune energica ce provoaca un anume tip de oprire, asa, ca sa nu mai credeti ca omul sta doar pe cal si atata.

CHiar daca nu-s poze minunate, sunt cu zapacitii care ne fac viata mai frumoasa si ne apropie indiferent de clasa sociala, Capitanul si Roxana sunt o echipa de top care trebuie privita si tratata ca atare si sunt bucuroasa ca l-am pupat pe nas pe maimutoi, asa sa stiti :D

rororo (Casi acasa, dar tot rororo)