contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Caramele Raw

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Raw vegan caramels

Cand am citit reteta aferenta acestor delicioase caramele si am vazut cu cata nonsalanta declara creatoarea retetei ca aceste minunatii seamana mult la gust cu cele originale am zis ca a cam exagerat un pic. Da, intr-adevar sunt unele retete raw care seamana mult la gust cu cele originale insa ideea unor caramele crude preparate din doar trei ingrediente simple si care sa semene la gust cu cele originale, sofisticate, din unt, zahar, frisca – mi s-a parut un pic cam (prea) indrazneata! Asa ca pofticioasa si curioasa cum sunt m-am apucat de ele si iaca ce a iesit: niste caramele cu o textura apropiata celor din comert (asta daca se tin la congelator, ele devenind mai elastice), un gust minunat de caramel, nu foarte puternic insa caci totusi e vorba de ceva crud si vegetal. Verdict? Musai trebuie incercate! Iubitorii de caramel le vor aprecia cu siguranta.

O mica completare as avea: nu inlocuiti semintele de pin cu alte tipuri de seminte deoarece ele confera acel gust bogat si savuros.

Caramele raw

- 1/2 cana seminte de pin crude (cam 1 punga mica)

- 1/2 cana curmale fara samburi, taiate f marunt

- 1 l-ta extract de vanilie

- 1 praf de sare

  1. Semintele de pin se mixeaza in robot/blender pana rezulta o textura marunta, insa nu f fina. Nu mixati f mult deoarece semintele vor elibera uleiul si caramele vor avea o textura foarte uleioasa.
  2. Mixati separat curmalele cu esenta de vanilie pana rezulta o pasta mai groasa. Ideea e ca fructele sa se marunteasca cat mai fin posibil, asta in masura in care se poate.
  3. Puneti semintele de pin macinate peste pasta de curmale, adaugati praful de sare si mixati pana la incorporare. Nu veti obtine o masa tocmai omogena, nu va faceti probleme. Bucati mai mari de pin sau curmale nu vor fi o problema. Insa din nou: nu procesati f mult pt a nu obtine o masa prea uleioasa.
  4. Rasturnati compozitia pe o foaie de copt si cu un sucitor intindeti compozitia intr-un patrat micut si mai grosut. Dati la congelator pana se intareste putin.
  5. Scoateti din congelator si taiati cubulete egale de caramele. Pastrati-le la rece mereu. Pentru o consistenta asemanatoare celor din comert pastrati-le la congelator.