contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Carbohidrati

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Paste. Orez. Fasole.

Sa incepem cu pastele.

Slide1

V-am mai zis de Bertagni, de la Mega, au imbogatit gama. Scumpe, e drept, dar sunt niste paste proaspete extraordinar de bune. Am luat din variantele neincercate, pe cele mai ieftine, umplute cu legume la gratar.

Slide2

In jur de 11 lei, celelalte se invart pe la 14, cu branza de capra, blabla, oricum nu ma las pana nu dau in toate.

A, da, merita banii, mancati mai putin dar mai bine. Cum eu gatesc mai de regim, cum mi s-a spus, e de rau, le-am facut doar fierte in zama de gaina, un triunghi era spart, asa ca s-a imprastiat si din umplutura (si bine a facut, daca vreti sa le incercati, va sugerez sa rupeti voi din start o pasta in supa). Am mai pus ulei de masline, parmezan si nitel busuioc proaspat si nici ca ii trebuie mai mult de niste ardei iute, dar nu mult, cat sa ii sublinieze aroma.

Don puiu, va place cum se reflecta frunzele in strelici?

Slide3

Daca ma intrebati cum le-as fi facut altfel decat in supa, sigur cu nitel unt bun si salvie fripta. E pacat sa nu dati banii pe pastele astea, pe cuvant.

In rest am gatit vintage, ca la cantina, adica repede si retete banale, pentru in casa.

Zupa de fasole cu afumatura (garf fiert cu ceapa, albitura si morcov, fasole, pasta de tomate si tarhon, plus ardei iute dupa gustul meu).

Slide4

Pentru urmatoarele imagini, toporiste, sa ma ierte Cofi si Vladen. Legati-va la ochi, urmeaza un pilaf.

Slide5

Reiterez, imi place la nebunie pilaful si nu mai incerc sa il fac model fleasca, de spital, ca m-am prins cum se poate, are Casi in meniu. L-am facut oarecum standard. Si in graba mare ca ni se taie gazele pana diseara, daca nu am fost cuminti. Gazele alea de merg in aragaz, ca dupa fasole, de restul nu bag mana in foc.

Asadar am inabusit legume multe (alea de care va tot zic, congelatele cu gust, doar la Auchan, le cheama legume pentru supa de vita). In afara de congelate am mai pus rosie, ardei, dovlecei, asa bune legume ca anul asta si la asa pret bun, nu am mai vazut de mult. Asa, deci sa nu uit sa insiruiesc ce a defilat pe langa amigdale.

Deci, legumele inabusite, stunse cu zeama de gaina, au fost acoperite cu orez (la ochi, cam 3 la 1 orez-zeama), am pus si pulpele si aripile gainii rasa schiloada, sare (putina), piper (mult), am acoperit si am dat la cuptor. Da, era devreme, inainte sa se instaureze regimul terorii caniculare.

Da, mereu se separa legumele de orez, stiu ca unii inca se mai mira si cred ca asta este apanajul paellei. Nu, nu este.

Si, da, am folosit orez ordinar. Si nu, nu am varsat pipernitza, dar orezul fara de piper e ca iarna fara ger.

Slide6

Minunatul si impiedicatul meu caine a stat afara cu vecinii pana la definitivare, asa ca, no rororo today.

Slide7

In incheiere sa va spun asa: carbohidratii nu ie buni, da ie bune grasimi multe si samburi multi si nu vreti sa stiti ce m-a enervat azi apropos de alimentatie sanatoasa, caci e legat de copii nutriti aiurea si chiar m-am enervat ca nu am nici o putere.

Ca in bancul ala pus de Anne azi (il pun la final ca e misto): mi-ar trebui, Doamne, o singura superputere, sa dau minte oamenilor in timp ce ma uit din sezlongul meu din Bora Bora cum nu se mai perinda pe la doftori copilasii fara vina.

Bancul citit la Anne:

Un evreu sarac si singuratec, traind intr-un apartament, in comun cu o mama oarba, in rugaciunile sale zilnice, il tot ruga pe Dumnezeu sa-i imbunatateasca viata.
La un moment dat Domnul s-a indurat de el si i-a spus ca ii poate implini o singura dorinta.
Zice evreul: “Multumesc Doamne! Singura mea dorinta este ca mama mea sa vada …..cum nevasta-mea agata de gatul fiicei mele un colier de $20.000.000 in Mercedesul meu 600, parcat langa bazinul vilei mele superbe din Beverly Hills!”
Dumnezeu:
“Drace!… Mai am multe chestii de invatat de la evreii astia.”

rororo