contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Carbonara Cu Dovlecei

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Tot ce pot să vă spun despre acest preparat e că e tare bun mai ales dacă se mănâncă cu niscaiva prieteni alături ... Adică e chiar super bun ... Asta am gatit eu sâmbătă seara la munte.
Și dacă v-ați făcut rost de prieteni ( voi gătiți iară ei vin cu cimbru proaspăt ) să vă spun ce aveți de făcut. Apropo, mulțumesc pentru cimbru.


Meniu pentru 4 :
Am pus mai mult de jumate dintr-o cutie de penne la fiert în apă clocotită cu sare.
Am făcut sosul de carbonara din 3 gălbenușuri, o cutie de smântână pt. gatit 32% și o mână de parmezan ras, pe care l-am pus mai încolo pe masa.
In timp ce pancetta mea se prăjea în tigaie cu puțin ulei de măsline, am spălat, curățat, scobit și tăiat în bucăți mai mari vreo 3 dovleceii mici.

 Am avut și niște usturoi verde pe care l-am aruncat în tigaie. Când pancetta mea a prins culoare am adăugat dovleceii și o mână sănătoasă de cimbru verde. Am lăsat totul la foc până dovleceii s-au înmuiat și au început să se prăjească .

Când pastele au fost gata le-am mutat cu paleta de spumă direct în tigaie peste dovlecei (fără să le scurg prea tare ). Și acuma momentul mult așteptat: am luat tigaia de pe foc și am adăugat sosul de smântână și încă o mânuță de cimbru verde și piper proaspăt râșnit.


Am strigat pe toată lumea ...dar din fericire erau deja la masă...
S-a servit fierbinte cu mult parmezan deasupra...


Așa prieteni să tot ai ... Au lins până și oala...


Mulţumesc pentru vizită !!!!