contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Carnati De Porc Proaspeti

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
 E prima dată când fac cârnați, asta pentru că nu am avut ce-mi trebuie. Acum că am atașamentul pentru tocat carne și umplut cârnați la Kitchen Aid-ul meu, nu mi-a mai stat nimic în cale.E chiar distractiv, atât doar că e mult mai ușor dacă mai ai un ajutor la umplut cârnații.E complicat să umpli cârnați și să faci și poze.Dacă umpli cârnații cu o mașină manuală, sigur îți mai trebuie un coechipier.Mi-am făcut chiat și o afumătoare dintr-un wok mare, ce-l am mai demult și nu-l folosesc. Data viitoare am să pozez și afumătoarea.Am fost așa absorbită de tot procesul de afumare, prin încercări, că am uitat să fac poze.  Nu vă mai spun că atâta am încercat, că am afumat prea tare cârnații .

 INGREDIENTE:
 -1,4 kg pulpă sau spată de porc
 -0,3 kg slănină crudă de porc sau piept de porc sau si una si alta
 -o căpățână de usturoi
 -20 g sare/kg de carne
 -100 ml apă/kg de carne
 -o lingură de cimbru
 -1/2 linguriță de chimen măcinat
 -o linguriță de măghiran
 -1/2 linguriță ienibahar măcinat
 -o lingură de semințe de coriandru măcinate
 -piper după gust
 -1/2 linguriță de fulgi ardei iuți, opțional
 -o linguriță de boia dulce
 -2,5 m mațe de porc din cele mai groase

 MOD DE PREPARARE:
 1.Tocați carnea și slănina prin sita mare a mașinii de tocat.
 2.Încălziți apa împreună cu sarea, până se topește sarea. Adăugați condimentele, apoi adăugați apa condimentată peste carne și frământați bine pentru omogenizare.Lăsați amestecul la rece 3-4 ore, sau de seara până a două zi.
 3.Mațele, dacă sunt sărate, se țin în apă o oră, timp în care schimbați apa de mai multe ori, pentru a le desăra.

 4.Rulați mațul pe pâlnia mașinii de umplut cârnați, înodați mațul la capăt, apoi umpleți mațele. Dacă se creează bule de aer, înțepați-le cu un ac.Legați cârnații cu sfoară sau rasuciti-i din loc în loc, pentru a fi de lungimea dorită.
 5.După umplere, atârnați-i pe o bară, timp de 1-2 zile, într-un loc răcoros și bine ventilat, pentru a se zvânta, după care pot fi păstrați la frigider 3 zile, sau se pot congela, pentru o folosință ulterioară, fie se pot pune la afumat.

Sfat: în afară de sare și usturoi, restul condimentelor le puteți înlocui  cu condimente speciale pentru cârnați, pe care le găsiți la supermarket.Gustați carnea condimentată și adăugați ce vi se pare că mai lipsește.