contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cârnaţi Din Carne De Mistreţ

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Să începem cu ... începutul! 
Sper că vă aduceţi aminte de faptul că am primit din partea prietenului meu Paul, această minunată pulpă (pulpă spate dreapta, cum îi place lui să spună) de mistreţ, pentru ca eu n-am avut timp să mă duc anul acesta la o vânătoare de mistreţ. Se mai întâmplă! Vremea prea caldă a fost de vină. Dar să trecem peste detaliile astea. 


Am avut posibilitatea să scot bucaţi extraordinare de carne din această pulpă, bucăţi împănate generos de grăsime de mistreţ (vreau să vă specific că la carnea de mistreţ, nu prea avem grăsime multă, aşa cum s-a obişnuit românul să aibe de pe urma unui porc domestic).
Pulpa mea de mistreţ a avut cca. 20 de kg. Iar din toată pulpa selectată, am scos circa 4 kg de carne, tocmai bună de făcut cârnaţi) Recunosc că am mai aruncat la gunoi ceva grăsime, dar nu-i nici o problemă! A fost chiar prea multă!


Priviţi ce frumoasă este carnea selectată, pentru că va fi transformată în adevărate delicii culinare! 

Adică în Cârnaţii noştri de Sărbători
Nelipsiţi de la nici o masă de Crăciun sau/şi Revelion! 
Doar că de data asta sunt din carne de vânat! 
Ei şi ce dacă! Sunt prea gustoşi ca să mai comentăm!

Ingrediente (eu am folosit cele 4 kg de carne cu 6 m de maţ de porc):
4 kg de carne de mistreţ
6 m de maţ de porc
4 căpăţâni de usturoi tocat
2 linguri de cimbru uscat
10 boabe de ienibahar macinate fin intrun mojar
sare si piper negru macinat, după gust
1-2 căni de apă

Preparare:
Desigur carnea va trebui să fie tocată. Se pune şi apa pentru a înmuia carnea care v-a urma să fie introdusă în maţ.
Amestecăm bine carnea (şi grăsimea) cu toate condimentele specificate (usturoiul, ienibahar, cimbru, sarea şi piperul).
Amestecul astfel făcut, îl introducem în maţul de porc, cu ajutorul maşinii de tocat dotat cu o pâlnie specială de umplut maţul de porc cu ingredientele cârnatului.
După ce aţi terminat de umplut maţul cu carnea pentru cârnat, da-ţi afară la rece cărnaţii şi lasati-i acolo câteva zile.



Poate foarte mulţi dintre voi, o să spuneţi că, reţeta e clasică şi foarte veche şi nu e cine ştie ce!
Corect!
Dar vă rog să consideraţi şi faptul că, gustul cărnii de vânat nu e la fel ca şi gustul cărnurilor de animale domestice. Deci mistreţul nu are acelaşi gust cu porcul domestic!
Ar trebui să gustaţi macar odată cârnaţi de porc şi cârnaţi de mistreţ, ca să vă puteţi da seama de diferenţele gustative.
Eu n-am cum să vă ofer această "diferenţă" culinară, doar din fotografii şi explicaţii. Sory!

Vă pot spune doar atât:
GARANTAT DE MARCEL IORGA!

Cârnaţi de mistreţ .... Done.
Poftă Bună!