contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Carne De Miel Cu Orez La Cuptor

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Avem nevoie de 1/2-1kg. carne de miel pt. friptura (eu am avut o pulpita) portionata in bucati potrivite, o ceapa taiata marunt, o cana de orez, o lingura bulion, marar si patrunjel tocate marunt, sare si piper dupa gust.
Carnea de miel si ceapa se calesc la foc mic cu putin ulei (4-5 linguri) pana ce scade sucul pe care si-l lasa carnea. Se pune o cana de apa, se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba molcom pana ce se fragezesc bucatile miel.

 Separat se spala o cana de orez. Se scot bucatile de carne pe un platou si se pune orezul in zeama in care au fiert, amestecand mereu cu o lingura pana ce orezul este putin inflorit si a absorit tot sucul. Orezul se amesteca cu bucatile de carne, cu lingura de bulion, patrunjelul si mararul tocate, sare, piper dupa gust.
 Acest amestec se toarna intr-un vas de yena (sau se lasa in cratita), se adauga doua cani cu apa (aceeasi cana cu care ati masurat si orezul) si se da la cuptor pentru aprox o ora, timp in care orezul va fi bine fiert si scazut.