contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Carne De Porc Si Cus-cus

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga







Timp de preparare:
2 ore (complexitate redusa)
Ingrediente:
700 g carne porc, 1 ceapa mare, 2 lingurite boia, 50 ml ulei palmier(se poate orice ulei), 2 catei usturoi, piper, 2 lingurite vegeta, sare, patrunjel verde tocat.
200 g cus-cus(o jumate de punga).
Se obtin 3 portii de mancare.
Mod de preparare: Eu obisnuiesc de fiecare data cand gatesc carne sa o oparesc. Deci: am oparit carnea, am spalat-o bine. Intrun cratit, am pus uleiul la incins, am adaugat ceapa taiata marunt, am calit-o pana a devenit sticloasa, am adaugat boiaua, carnea, vegeta, piper. Se lasa putin la foc mic, amestecand mereu, apoi adaugam putina apa. Se fierbe la foc domol, mai completam cu f. putina apa, potrivim de sare, daca mai e nevoie. Cand este fiarta carnea, trebuie sa ramana doar putin sos. Stingem focul si presaram verdeata tocata.
Separat fierbem cus-cusul respectand instructiunile de pe ambalaj. Cu o strecuratoare mica(pt ceai) se ia cus-cus, se lasa la scurs, se aseaza pe farfurie, iar langa aceasta forma de cus-cus adaugam cateva linguri de tocanita. Se serveste cu salata de cruditati(eu am preparat din: salata verde, ceapa verde, castrevete proaspat, putin ulei, sare si otet). A iesit cam ce se vede.




Articol recomandat de dulcesarat.blogspot.com