contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Carpaccio Cu Somon(salmon Carpaccio)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga




am facut in premiera acest carpaccio in momentul cind am dat peste el din intimplare la un supermarket,ma refer bineinteles la somonul gata feliat, subtire,frumos aranjat intr-o tavita...pretul tavitei ,atractiv peste masura,undeva sub 7 lei.cantitatea,mica ce-i drept(nu cred sa fi avut mai mult de 75-90grame)este suficienta pt. mai multe persoane,avind in vedere ca este un aperitiv.dar este unul absolut delicios,nu necesita multe ingrediente si nici mult timp,in cel mult 5 minute este gata,nu exagerez cu nimic facind aceasta afirmatie.musafirii vostri sigur vor fi impresionati de debutul tratatiei cind il vor degusta si stiti voi ce mult conteaza prima impresie!nu am urmat o reteta anume,citisem foarte multe,lamiia ,uleiul de masline si mararul mi-au parut esentiale pentru a obtine un gust placut,dar am zis ca si mustarul cu mierea si caperele vor contribui cu sirg la constituirea unuia si mai si!

ingrediente:
cca 75-90 grame somon feliat pt. carpaccio(daca nu,il putem felia chiar noi subtire,cu un cutit bun ,dintr-o bucata de somon supus congelarii,ca sa ne faca felierea cit mai usoara),
1 lime(lamiie mica verde),adica sucul ei,
2 linguri ulei de masline,
1/2 lingurita de mustar de Dijon,
1/2 lingurita de miere,
1 buchetel mic de marar,
1 lingura de capere,clatite bine in prealabil de saramura in care stau,
sare,piper proaspat risnit.
fiindca feliile erau frumos aranjate in tavita,le-am extras cu atentie si le-am plasat pe un platou uns cu putin ulei,dupa care am preparat marinada,prin amestecarea energica a uleiului si mustarului cu mierea, sucul de lime,sarea,piperul,mararului tocat .la sfirsit adaugam si caperele,dupa care repartizam uniform marinada peste feliile de somon si dam la rece pentru macar 2 ore.servim ca aperitiv,simplu sau cu putina piine prajita,precum si putin vin ,nu de alta dar favorizeaza absorbtia acizilor grasi omega 3 din somon ,atit de benefici sistemului nostru circulator!eu am servit cu un chardonnay,dar putem intreba specialistii wine and knives , alibus sau vinuri povestite ce se potriveste cel mai bine,ei detin multe informatii despre vinuri.


enjoy!


Articol recomandat de alison-trials.blogspot.com