contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Carpaccio De Piersica Cu Ricotta(peach Carpaccio With Ricotta)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


dupa carpaccio de somon a venit si momentul pentru un carpaccio de fructe,revelatia am avut-o azi,cumparasem piersici pe care voiam a le depozita in frigider cind am vazut si o cutie de ricotta uitata pe raft...le-am asociat in minte si am visat cu ochii deschisi la posibila lor "uniune",cautind in arhiva personala gustativa si olfactiva liantul pentru ea...si-au rasarit astfel uleiul de masline,citeva frunze de busuioc,ceva piper proaspat macinat si citeva picaturi de reductie balsamica.
poate am inventat inca o data roata ,ceea ce-i foarte posibil, dar asta a fost "emanatia mea spontana"(ah,cit detest expresia asta,oare de ce ma biciuiesc,folosind-o?) si imi face placere sa o impart cu voi si sa va intreb daca v-ar place sa o degustati!
in mare ingredientele au fost:
o piersica,taiata in 2 ,scos simburele si feliata cit mai fin,
2-3 frunze de busuioc,tocate,
citiva ml de otet balsamic fierti la foc mic,pina capata consistenta unui sirop viscos,
putin piper proaspat risnit,
cca 50 grame de ricotta.
feliile de piersica se insiruiesc pe un platou sau farfurie,peste ele asezam din loc in loc gramajoare de ricotta,stropim cu uleiul de masline,reductia balsamica si risnim si niste piper proaspat deasupra,apoi decoram cu busuiocul tocat.servim imediat.eu l-as incadra la aperitive,desi nu m-as dezice de el nici la un desert!voi?

enjoy!


Articol recomandat de alison-trials.blogspot.com