contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cartof Spiralat

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

E cam la fel ca Hasselback (cartof denumit in blogosfera la noi si cartof acordeon) iar eu am vazut joaca asta pe seasaltwithfood.

Va sfatuiesc sa va uitati si acolo pentru ca mie nici nu mi-au iesit pozele, fireste, ca ale persoanei, nici nu am avut cartofiori mici ci ditamai balalaul si nici nu am avut rabdare sa tai subtire si cu grija, a fost, cum spuneam, o joaca.

Ideali ar fi cartofi ca la link-ul pus de mine, mici, noi. Se gasesc la mai toate supermarketurile la saculeti si rosii si albi.

Cum eu acum am vazut site-ul si voiam sa fac ACUM am luat un barosan de sapunar, in loc de bat de frigaruie, un bat cu care mananca asiaticii (si nu numai) si un cutit bine ascutit.

Dupa care se incepe cu o taietura in diagonala, care se va duce pana la batul din mijlocul cartofului si se continua tot asa, incercati sa pastrati paralele taieturile, nu ca mine.

La fel, pe site-ul acela, daca s-au folosit cartofi mici si frigarui, se pot praji in baie de ulei infipti asa in bat, eu nu mi-am stricat betigasul, l-am scos din cartof. Pe care l-am condimentat si l-am dat la cuptor.

Pe cartof, bre, nu pe bat.

Data viitoare o sa iau din aia sa fac pe frigarui, ca e simpla de tot tehnica. Acum cu asta m-am ales cu asta defilez.

Se serveste cu ceai negru cu capsuni :D

Pentru nashu, am facut si un desen artistic =)) in pps, ca sa vaza ca nu are cum sa se duca pana la capat cutitul cu nici un cartof, de nici un soi ar fi el, iese si cu din aia de un kil, mai greu sa ii prajesti dupa aia.

Deci ia, liniste, nu m-a facut mama inginer, ca meritam =))



Articol recomandat de aphextwinz.wordpress.com