contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cartofi Aurii

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

O metodă prin care să avem întotdeauna la masă niște cartofi prăjiți reușiți și aspectuoși.

Pentru a-i obține am nevoie de:
  • cartofi roșii (adică nu din aceia făinoși, sfărâmicioși)
  • apă
  • ulei
  • sare
  • piper
  • boia de ardei (de obicei folosesc iute)

Spăl bine coaja cartofilor și îi pun la fiert în apă cu sare așa cu coajă cu tot :).
După ce sunt fierți îi scot, (aici e momentul în care pun tigaia pentru prăjit la încins), îi curăț, îi tai în 4 sau în 6 pe lungime (în funcție de mărime).

Îi „boiesc” bine cu condimente.
Îi arunc în ulei încins. Dacă nu mai am nimic altceva de făcut las la foc mare și nu plec de lângă ei pentru că se pot arde foarte ușor. Dacă mai sunt și altele de aranjat las flacăra mai mică și îi mai pot scăpa din vedere.

Oricum, delicioși! Mai ales cu o friputură și cu sos tzatziki lângă.


Sursa.