contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cartofi Cu Smantana Si Usturoi (dauphinoise)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Cartofii cu smantana si usturoi la cuptor sunt o garnitura delicioasa! Cunoscuti sub numele de “cartofi Dauphinoise”, acestia sunt un altfel de cartofi gratinati, foarte gustosi. Trebuie sa ii incercati cu siguranta, dar folositi smantana grasa, smantana speciala pentru gatit, altfel riscati sa nu obtineti ce trebuie!

INGREDIENTE:

1 kg cartofi
500 ml smantana pentru gatit
3 catei de usturoi tocati
sare
piper
nucsoara
75 g unt
Optional:
50 g mozzarella sau cascaval ras
rozmarin

PREPARARE:

Curatam cartofii si ii taiem in felii subtiri de 2-3 mm grosime. In timp ce feliem putem pune feliile direct in vasul termorezistent in care pregatim cartofii. Vasul il ungem cu unt inainte sa punem cartofii.

Cand acoperim fundul vasului cu un strat de cartofi condimentam cu sare, piper, putina nucsoara, usturoi si putina smantana.

Vom continua sa punem cartofii in straturi, acoperind de fiecare data cu smantana. Ultimul strat trebuie sa fie de smantana.

Punem la cuptor la aproximativ 160-170° C, pentru 40-60 minute acoperiti cu o folie de staniol, apoi fara folie pana se rumenesc cartofii.
Cu cateva minute inainte sa ii scoatem presaram mozzarella rasa si rozmarinul tocat. Reteta originala nu are mozzarella si rozmarin.

Pofta buna!

Share on FacebookShare on Facebook