contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cartofi Cu Smantana Vegetala

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Vegan "cheesy" potatoes

“Smantana” e cam impropriu spus. Deoarece sosul acela frumos si aromat de pe cartofei se transforma intr-un soi de “branza”, atat ca gust cat si ca aspect. Mmmm, doar gandindu-ma la cat sunt de buni, salivez. Categoric cei mai buni cartofi ever (oare de ce spun asta de fiecare data cand gasesc o reteta noua de cartofi?!)

Pot fi consumati atat simpli, ca fel principal, cat si ca garnitura insa mie imi plac atat de mult incat prefer prima varianta, acompaniati doar de o salata mare de legume.

Din cantitatile de mai jos va va iesi o tava mare de aragaz, plina ochi cu cartofi scaldati in minunatul sos aromat. Puteti adapta insa cantitatile in functie de numarul de portii dorite, eu atata am facut si va spun varianta de baza, pentru a nu gresi.

Smantana vegetala (cantitati pt o portie mare)

- 3 cartofi fierti fara coaja, in cuburi ca pt piure

- lapte de soia simplu

- zeama de la 1/2 lamaie

- 1/2 cana ulei floarea soarelui

- sare

  1. Cartofii fierti si raciti se pun in paharul blenderului cu sare, zeama de lamaie si lapte de soia, cat sa-i acopere pret de ~ o palma. Mixati pana rezulta o pasta semi-fluida, insa nu foarte groasa. Gustati si vedeti daca mai trebuie sare sau lamaie.
  2. Apoi, adaugati ulei putin cate putin, ca la maioneza. Trebuie sa obtineti un sos de consistenta unei smantani mai lichide, din nou nu foarte gros.

Cartofi cu smanatana vegetala (cantitati aproximative pentru o tava mare de aragaz)

- 7-8 cartofi maricei

- 1 ceapa potrivita

- 2-3 frunze de dafin

- optional: vegeta de casa/bio

  1. Se incalzeste cuptorul la foc potrivit (180-200grade).
  2. Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie felii mai groase decat cele pentru cartofii prajiti. Ceapa se feliaza cat mai subtire posibil.
  3. Intr-un bol mare se amesteca ceapa cu cartofii. Se adauga sosul si putina vegeta si se amesteca bine.
  4. Se toarna cartofii in tava mare de aragaz (fara hartie de copt – desi veti avea ceva de frecat la ea dupa :P) se pun deasupra frunzele de dafin si se dau la copt 50 minute sau pana cand sosul tinde sa prinda compozitia branzei, adica “sa se intinda”, iar cartofeii sunt copti.

Nota:

- daca sosul este prea gros, acesta se va rumeni la copt si e putin probabil sa capete acea textura frumoasa de branza


Articol recomandat de floridecires7.blogspot.com