contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cartofi Hasselback

articol scris de truedelights blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 Azi am incercat reteta de “ Cartofi Hasselback” dupa ce am vazut-o la Miha, care la randul ei s-a inspirat din E-retete
Aceeasi reteta dar sub numele de “Cartofi a la suedoise” o gasesti si la  Cristina, care a  publicat reteta prima si spune ca tehnica taierii cartofului ii apartine!
Oricum ar fi eu doar am incercat reteta si v-am si spus unde o mai gasiti!

Sunt o bunatate ,incearca si tu si nu vei regreta!

                    

Avem nevoie de :

  • 5 cartofi potriviti
  • 100 g unt
  • putina ceapa verde
  • un catel de usturoi
  • marar
  • sare, piper, rozmarin, busuioc

PREPARARE:

Cartofii se curata de coaja si se spala bine .Taiem apoi, in fiecare ,felii subtiri dar avem grija sa nu taiem pana jos. Dupa cum ne invata Cristina,  facem asa:  punem cartoful intr-o lingura si taiem , marginea lingurei va opri cutitul.

Frecam untul spuma apoi il amestecam cu sare, piper, putin rozmarin,
putin busuioc, usturoiul pisat, ceapa verde taiata foarte  marunt
si mararul tocat foarte fin.
Din  pasta obtinuta luam cate putin cu un
cutit si introducem in fiecare felie de cartof.

Punem cartofii intr-un vas termorezistent si
ii dam la cuptor pentru o ora.
Vedem daca sunt gata incercand cu o furculita.

Se servesc calzi, ca atare sau ca garnitura.

                 


Îndosariat la:Cartofi Hasselback Tagged: busuioc, cartofi, marar, unt

Articol recomandat de truedelights.wordpress.com