contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cartofi La Cuptor

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Astazi, in cea de-a patra zi de post, m-am gandit la o reteta simpla, deloc costisitoare, avand in vedere vremurile prin care trecem, ideala pentru aceia care vor sa se mentina in forma, care poftesc cate o data la cartofi prajiti, insa, cum bine stim, constituie o sursa mare de calorii. Asa ca, uitam de cartofi prajiti, ca si asa nu sunt sanatosi si optam pentru cartofi crocanti la cuptor. Suna bine? Suna yummy, parol!

Timpul estimat pentru pregatirea meniului este de cca 20 de minute, deci in pauza de rasfoit reviste si ziare, puteti  faceti si acest meniu.

Pentru 8 portii aveti nevoie de: 8 cartofi medii, sare, piper alb macinat, 1 praf de piper Cayenne, adica piper rosu, 2 linguri cu ulei si in plus, o hartie pentru copt.

Prima data se curata cartofii, ori doar se freaca de coaja, in functie de cat de groasa este aceasta, apoi se taie pe lungime, in fasii subtiri.

Intre timp se regleaza temperatura in cuptor la 220 de grade Celsius, apoi se pune o foaie de copt in tava, aceasta absoarbe din grasime si previne lipirea cartofilor de tava.

Cartofii se condimenteaza folosindu-va de sare, piper si, pentru gust si un sos de calitate, ulei vegetal.

Apoi se asaza cartofii in tava si se baga in cuptor pentru cca 20 de minute. Cand acestia incep sa devina usor aurii, este semn ca s-au facut, Puteti incerca usor cu o furculita, daca acestia sunt moi sau nu.Insa, nu uitati ca in cele 20 de minute de coacere, sa ii intoarceti macar o data.

Dupa ce s-au facut, nu va ramane decat sa ii puneti pe un platou, si sa ii serviti pe musafirii vostri.

Pofta buna!

Tips: incercati sa nu ii serviti cu paine, daca faceti asta, serviti numai putina. Retineti cartofii si painea sunt carbohidrati si ingrasa daca nu sunteti cumpatati. De asemenea, chiar si un meniu care nu implica prajire to ridica riscul luarii in greutatea, de aceea e bine sa mancati variat, sa stati departe, sau sa reduceti cantitatea de carbohidrati, ori sa ii inlocuiti cu aceia sanatosi.

O portie de cartofi la cuptor are 260 de kcal.



Articol recomandat de stildeviatasanatos.wordpress.com