contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cartofi Noi Cu Buruieni Si Ghee (si Supa-crema De Pui)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

M-am apucat de scurtat buruienile din geam, de eliminat ultimii cartofiori (ca-s mici saracii) noi, de scos tigaia si ghee de la inventar la inaintare si iaca.

Cum spuneam, am scos din ghivece niste busuioc, rozmarin, oregano, din frigider, ceapa verde, din traista cu bunatati, ghee, din punga, cartofi noi si bonus, fulgi de ardei iute.

Am topit ghee (daca nu aveti si nu aveti nici chef sa faceti, desi e mare pacat, folositi unt) si am pus totul gramada (cartofii i-am curatat cu sare grunjoasa) si am amestecat, am presarat cu sare Guerande si am dat la cuptor cu putina apa.

I-am sucit din cand in cand si cand au fost facuti i-am zdrobit cu (nu ma pot abtine) piureiatorul (nu detin licenta poetica) si i-am mai lasat sa se rumeneasca.

Si conform reclamei cica uuuuuuuuu, cartofi cu uuuuuuuuuuuuuuuuuunt, da’ cu sare si cascaval avem? Asa ca am ras si niste cascaval pe ei si bine am facut. Nitele felii de pastrama pe langa, patrunjel handicapat, gata.

Supa crema de pui nu e pentru voi decat daca eliminati un ingredient. Am citit cu grija indicatiile despre nutritie canina din Ioan Bud, cartea “Totul despre caine”, aport proteic, blabla si am facut prima haleala, ca daca iau numai Royal Canine ajung la pepeni.

Asadar doi piepti de pui i-am dezosat, degresat si despielitat, oasele si o mana de orez integral le-am pus la fiert, pieptul taiat l-am lasat sa se perpeleasca el insusi.

Am pus totul gramada, cateva capace de lapte praf (din ala de caini), jumatate de conserva de Starter Mousse si am mixat.

Din treaba asta am obtinut 12 portii de congelat plus ce a mancat ieri si azi. Cainele nu l-am pozat ca e urat.

hard roc aleluia



Articol recomandat de aphextwinz.wordpress.com