contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cartofi Noi Cu Marar Si Rozmarin

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga













1 kg de cartofi noi
1 legatura de marar proaspat
2-3 ramurele de rozmarin facultativ
vegeta, piper, condimente : 1 lgt curry, 1 lgt boia dulce, 1/3 lgt curcuma
3-4 lg ulei de masline
50 grame unt
Cartofii necuratati de coaja se pun intr-un castron cu apa, se lasa putin la inmuiat, se spala foarte bine cu ajutorul unui burete de bucatarie nefolosit dupa care se sterg cu o carpa. Daca aveti cartofi mai mari se taie in jumatati, eu am luat din aceia mai micuti pe care i-am intepat din loc in loc sa se patrunda mai repede. Se aseaza cartofii intr-o tava, eu am tapetat-o cu hartie de copt si se pune peste ei rozamarinul tocat, condimentele, uleiul si sarea. Amestecam bine sa intre condimentele in ei. Daca aveti jumatati se pun cu partea taiata in jos. Se dau la cuptor pentru 45-60 de minute la 200 de grade. Eu i-am acoperit pentru 30 de minute dupa care am scos folia si i-am mai lasat 20-30 minute sa se rumeneasca frumos. Verificam cartofii daca sunt copti, ii scoatem de la cuptor si punem peste ei untul taiat bucati si mararul tocat. Amestecam bine si servim cu peste si salata. Eu ii mai fac cu maioneza de usturoi pe care o adaug in loc de marar dupa ce-i scot din cuptor.Puteti sa-i serviti si cu branza rasa. Se mai pot fierbe inainte de a-i da la cuptor in apa cu sare pt 15 minute insa nu vor mai avea acelasi gust minunat.