contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cartofi Noi Cu Marar Si Usturoi Verde

articol scris de truedelights blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Cartofii sunt cele mai populare legume din lume si se gasesc in camara oricarei gospodine. Nu mai sunt chiar atat de ieftini ca altadata…dar, nu ne putem lipsi de ei. Sunt foarte gustosi, satiosi, hranitori, energetici si exista o multime de feluri in care ii putem prepara. Combinati cu diverse ierburi, sosuri, umpluturi ori adaugati in supe sau ciorbe, cartofii se pot transforma in adevarate delicii culinare. Un bun exemplu sunt acesti cartofi cu marar si usturoi verde, pe care vi-i recomand. Incercati-i si veti vedea ca sunt o minunatie!

INGREDIENTE:
300 g cartofi noi, marar, 2-3 fire usturoi verde, sare, piper, boia de ardei, 3-4 linguri ulei, 100 ml apa, 2-3 linguri zeama de lamaie.
PREPARARE:
Cartofii se spala si se curata de coaja. Se pot lasa intregi daca sunt de dimensiuni mai mici. Se pun intr-un vas termorezistent, apoi se adauga sare, piper, boia de ardei, zeama de lamaie, ulei si apa. Vasul se acopera cu capac sau cu folie de aluminiu si se da la cuptor pentru 30-35 minute. Se adauga apoi mararul si usturoiul verde tocate marunt si se da din nou la cuptor pentru inca 10-15 minute. Se servesc calzi, ca atare sau ca garnitura langa diverse fripturi.



Articol recomandat de truedelights.wordpress.com