contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cartofi Umpluti Pane

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

O sa imi spuna Jacob iarasi ca nu stiu cine a mai facut asta, ei bine, eu am mers pe ideea de pofta de cartofi prajiti cu oua si am divagat nitel, plus ca am primit spaga niste pungute cu condimente de la afaf si am zis ca merita sa le fac reclama. Bonus, vorbind cu alineeeee ii zic, mai nu stiu ce sa fac, ce ai avea chef sa mananci? Si incepe cu cascaval pane, creieri pane, ok, dar cartofi pane ce au? Si umpluti. Sa fie dezmat.

Nici pane nu prea au fost, ca au fost cu aluat de bere, acum cine se supara, nu primeste.

Asadar ingrediente: cartofi fierti pe jumatate, ou, faina, cascaval (musai, pardon, must be), ceva verdeturi, condimente, ce mai aveti prin zona, eu aveam niste salam de Sibiu sau de Bacau, am si uitat. Si faina si ulei pentru prajit. De arahide daca gasiti e perfect.

De aici e simplu, ca toate retetele din ultima vreme de fapt, se scobesc cartofii, se face un amestec de miez cu ceapa, salam, cascaval si putin pu batut cu condimente, se umplu jumatatile de cartofi si se prind cu scobitori.

Se dau cartofii prin faina …

… apoi prin aluat de bere.

Si se prajesc cartofii in ulei incins.

Apoi, fireste, se scurg.

Timp in care amestecam ramasitele de umplutura cu aluat (musai ramane).

Si prajim in ulei incins punand cu lingura chiftelute, parjolute, fritters, cum vreti sa le ziceti.

Asadar productia la hectar minus pupii lasati la scurs.

Pupii fiind bilutele alea de resturi de aluat, al batrn le zicea placinte.

Sexyune.

Observatii:

- eu am facut cu cartofi noi, foarte mici, e mai migalos, daca faceti cu cartofi mai mari prajiti la foc mic, sa se patrunda;
- cu cat e mai rece berea din aluat cu atat ies mai crocante draciile astea;
- puneti mai multa sare in apa in care fierbeti cartofii;
- cam atata.

Si cum azi am fost harnici si am muncit sa amenajam “curte” jivinei, am avut si mic dejun, rara avis de la o vreme.

Aceasta “reteta” (o pun in ghilimele caci precis a mai faut cineva inainte) e dedicata prietenului alineeeeeee cu creierii lui pane si lui Petrea, pentru ca merita.

Si ca sa nu ramanem in urma cu gustarelele bio, gradinuca din geam, abia astept sa mananc rosiile, se fac greu.

Nu culeg paianjenii dintre plante, cica poarta noroc si avem nevoie.

hard roc aleluia



Articol recomandat de aphextwinz.wordpress.com