contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cartofi Umpluti

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
   Cam greu cu pornirea de dimineata si mai ales cu cea de luni de dimineata! Lucrul asta nu ar fi trebuit sa fi fost inventat si mie una imi repugna sa fiu impinsa de la spate sa incep o saptamana care... putea sa mai astepte:)
  Asa ca azi coacem  niste cartofi in cuptor si ne culcam la loc vreo ora sau lancezim langa o cafea interminabila pana ni se deschid ochii de la sine!
  Va spuneam sa coacem  in cuptor niste cartofi mari, cat mai mari, pentru ca azi o sa facem cartofi umpluti. Ii uitam acolo vreo 30-40 de min si abia dupa aceea, dupa ce ne-a revenit pofta de munca ne apucam de reteta propriu-zisa, adica, sintetizand avem nevoie de:
Ingrediente(pentru cca 3 portii):

-3 cartofi foarte mari,
-o ceapa medie,
-o jumatate ardei rosu,
-o jumatate ardei galben,
- 2-3 ciupercute,
-100 g sunculita, bacon etc
-100 g cascaval,
-2 linguri ulei,
-sare,
-piper,
-unt pentru uns vasul,

Preparare:

  Cartofii se spala si se coc in coaja, in cuptorul incins timp de 30-40 min, dupa care se lasa sa se racoreasca, se taie in jumatati si se scobeste cu lingurita o cavitate in fiecare jumatate.
  Intr-o tigaie se pune ceapa tocata marunt, uleiul si 1-2 linguri de apa in care aburim bine ceapa pana se inmoaie. Adaugam cuipercile spalate si tocate, apoi ardeiul si sunculita iar la final miezul cartofilor pe cre l-am zdrobit bine ca un piure. Astfel vom obtine o compozitie destul de bine legata de amidonul din cartof. Nu uitati sa adaugati cate putina apa, 1-2 linguri daca este nevoie. Se potriveste de sare si piper si se inchide focul lasandu-se sa se racoreasca putin.
  Se unge cu unt un vas termorezistent in care se aseaza jumatatile de cartofi dupa ce bineanteles ca le-am umplut cu aceasta compozitie...
  Se da la cuptor pentru cca 30 min si l-a sfarsit se adauga cascavalul ras.
 Acesti cartofi umpluti se pot prepara cu sau fara sunculita, sunt rapizi si deliciosi si nu necesita aptitudini deosebite pentru un rezultat savuros...
                  Pofta buna!