contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cartofii Mov, Recolta 2013

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Va amintiti cand i-am plantat? Prin aprilie mancam si plantam cartofi mov. Au crescut doua plante mari, le-am cantat si descantat, udat, rasudat, printre cioburile si molozul de sub pamant, ei au gasit loc sa isi desfasoare radacinile si bulbii si sa ma rasplateasca. Pai da, daca sapati in jurul blocului e tot molozul ramas de la constructie, chiar din anii 70. Odata au sapat de la primarie sa puna garduri si au scos din pamant o Dacie 1100 zdrobita.

Dar cartofiorii mei au izbandit si iaca recolta:

Slide1

Ala mai mare e de la planta mai mare, cel mic … logic. Si au si putin mov.

Slide2

Daca dintr-un cartof de 20 de grame am obtinut doi cartofi de 5 grame, ma gandesc cu cat ar trebui sa ii vand, am investit timp si apa. Stiu! Voi ati fost recent in Metro? Au baby diverse pentru carciumi de lux. Baby morcovi proaspeti, cat un degetel de copil caucazian, 8 bucati, 36 de lei. Si baby ardei gras rosu, mama ce frumosi, niste mici bijuterii, 5 bucati (aprox 100g) 48 de lei. Eu cu cat sa imi vand cartofii la un local de fitze? Baby blue potatoes umpluti cu ochi de baby salmon infasurati in manta de baby pork pe spuma de baby cauliflower cred ca ar fi o reteta de succes.

Trecand peste izbanda mea in agricultura urbana, mi-am amintit, apropos de localurile de fitze, de o faza tare din Raising Hope (recomand serialul). Niste unii asa, mai din salajeanul american ajung la masa cu niste unii de dorobanti (american). Si mananca ei diverse, se dovedeste ca cei care sunt fitzosi si bogati sunt xenofobi (scurtez cat pot), se cearta, fitzosii xenofobi pleaca, la care amarasteanul vrea sa ii guste din mancare. Din fetucinele alfredo (asta dupa ce domnul care mancase mult din ele zisese o droaie la adresa mexicanilor si negrilor).

Cand sa ia sa guste din paste sa vada ce e simandicoserenia aia, chelnerul, mexican, ii zice amabil:

- Domnule, ma tem ca nu va pot lasa sa gustati din pastele Alfredo. In special din sosul Alfredo (ca niste culti ce sunteti, stiti ca Alfredo e un sos alb)
- De ce?
- Pentru ca eu sunt Alfredo.

rororo