contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Castraveti Marinati

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
   Dragilor, va marturisesc cu mana pe inima ca-mi plac la nebunie muraturile, iar castravetii sunt favoritii mei. Dupa nenumarate retete incercate si tot dupa atatea dezamagiri am zis ca nu mai pun in
veci, dar intamplarea a facut ca in vara aceasta sa vina tusa Ana cu un borcanel de castraveti marinati... Bineinteles ca i-am devorat imediat si am tras-o de limba ca sa-mi spuna reteta.
    Reteta am modificat-o putin ca sa fie pe gustul nostru: la cantitatea de zahar si la timpul de fierbere  - in reteta dansei cantitatea de zahar fiind de 3 lg/borcan de 800g, iar timpul de fierbere 20-25 min, ceea ce mi-a parut prea mult...
   Tusi te pupacesc si te impratisez!

   Ingrediente:
  • castraveti mici
  • otet
  • apa
  • sare
  • zahar
  • boabe de mustar
  • boabe de piper
  • ceapa mica
  • morcov
  • cotoare si flori de marar

Cum procedam:
1. Sterilizam borcanele (eu am folosit borcane de 800 g).
2. Spalam castravetii in mai multe ape.
3. Curatam ceapa si morcovul.
4. In fiecare borcan cu capacitatea de 800 punem:
       - castraveti
       -  2-3 cepusoare
       -  1-2 morcovi
       -  1 lg de mustar boabe
       -  5-10 boabe de piper
       -  4 linguri de otet
       -  1 lg cu varf si inca 1/2 de lg zahar tos
       -  1 lg rasa sare pentru muraturi
       -  apa cat cuprinde 
       -  cotoare/flori de marar
5. Infiletam capacele si punem borcanele intr-o oala mare, pe fundul si marginile careia punem prosoape. Punem apa peste borcane, avand grija ca nivelul acesteia sa fie mai jos (1-2 cm) de marginea capacului. Punem oala pe foc potrivit, iar din momentul in care incepe sa fiarba lasam 10-15 min. 
6. Scoatem borcanele fierbinti si le acoperim cu niste prosoape pana cand se racesc. Dupa aceasta operatiune le puneti in beci/camara sau pe masa langa o fripturica gustoasa. :P
  
  Nota!
  Puteti adapta cantitatea de zahar in functie de gustul vostru.