contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Casuta Din Turta Dulce

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga









Pentru o casuta e suficient o jumatate din aceste ingrediente!
Ingrediente pentru aluat:
1 kg de făină
400g zahăr pudră
400g miere
4 ouă
200 ml ulei
1,5 lingurita bicarbonat
1 lingurite amestec de condimente pentru turtă dulce (scorțișoară, cuișoare, anason, anason stelat)
2 linguri cacao, daca va doriti o culoare mai intunecata la aluat
Toate produsele uscate sunt bine amestecate și cernute. Adăugați ouale, mierea incalzita in prealabil la foc mic impreuna cu uleiul, amestecand in continuu aproxemativ 5 minute la 70~75 de grade Celsius o raciti 4~5 minute, sa fie calduta inainte de a o turna in faina.
Framantati aluatul pana optineti o coca, il impachetati intr-o folie si-l pastrati in frigider 24 ore inainte sa-l coaceti. Aluatul trebuie să fie moale.
Apoi să ia o jumatate din aluat si se framanta din nou. Pe masa bine infainata se intinde o foaie de aluat cu grosimea de 4~5 mm. Cu ajutorul sucitorului o deplasati intr-o tava asternuta cu hartie de copt unsa cu putin ulei, puneti sablonul peste aluat si decupati detaliile la o distanță de 1 cm.
Coaceți în cuptorul la 180 aproximativ 5-8 minute. După coacere, scoateti turtele pe o suprafata neteda, cat sunt inca calde si moi, vor copia forma pe care au fost puse.
Pentru ​​glazura:
1~2 albusuri de ou
zahar pudra aproximativ 300 de grame,
0,5 lingurita de suc de lamaie.
Din albusuri se inlatura toate impuritatile, pudra se cerne de două ori printr-o sită fină și se adaugă jumătate din albus. Amestecam cu o lingura si adaugam treptat restul de pudra. Amestecam pana se ingroasa ca o miere foarte groasa. În final, adauga o jumatate de lingurita de suc de lamaie si se amestecam. Confectionam un poche din hartie pentru copt ii taiem varful, astfel ca sa optinem o gaura mica si decoram turtele. Dacă glazura e prea  lichida - adaugam pudra, daca e prea groasa, mai adaugam albus si amestecam din nou.




Pentru decor:
biscuiti
bomboane de caramel topite in microunda pentru geamuri
zahar pudra pentru pudrat acoperisul
foi de vafe pentru acoperis
ciocolata alba topita pentru a incleia acoperisul si detaliile mici intre ele
Un sfat, pentru a incleia detaliile casutei intre ele folositi mai bine ciocolata topita, se va intari mai repede decat glazuta din albus si e mai rezistenta.
Pofta buna !