contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cataif Cu Frisca

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Cataiful este o reteta care mie imi place f.mult. Este o reteta dupa cea a lui Edith Francu dar adaptata gusturilor mele.
Ingrediente:
-400 g fidea f subtire
-300 g zahar
-500 ml apa
-50 g unt
-500 g frisca
-esenta de vanilie
-200 g arahide decojite

Ungem o tava cu putin unt si punem fideaua in strat subtire apoi o bagam la cuptor 15 min  pentru a se rumeni.In acest timp preparam siropul din apa si zahar.Acesta se tine la foc pana se leaga putin si apoi se pune esenta de vanilie.Scoatem tava din cuptor si  turnam siropul deasupra.
Mai dam la cuptor inca 15 min ca pastele sa absoarba siropul.
Scoatem tava din cuptor o lasam sa se raceasca si intre timp batem frisca.
Dupa ce s-a racit fideaua o punem intr-un vas de yena si deasupra adaugam arahidele maruntite si frisca. 
Eu am ornat-o cu finetti si bucati de  kiwi.