contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cateva Mici Aspecte Legate De Criza De Epilepsie La Caini

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Am tot vrut sa le scriu dar am amanat, legat de criza de epilepsie am discutat in amanunt in mai multe articole, ce face ea, cum se manifesta, monitorizeaza, diagnosticheaza, medicatie. Dar am uitat cateva aspecte destul de importante pentru prietenul unui caine diagnosticat sigur cu epilepsie.

Daca stiti (ma adresez strict celor interesati, catelari au ba), circulau si cred ca inca mai circula, povesti despre cainii din anumite rase care o iau razna, isi musca stapanii si trebuiesc omorati. Nu sunt decat partial legende, rasele respective fiind predispuse genetic la aceasta boala (dobermann, de exemplu).

Una dintre partile neplacute ale bolii este agresivitatea necontrolata, in general (vorbesc strict de gradul Casandrei, sunt si forme mai usoare) cainele cand doarme sau se ascunde sa doarma, are un somn profund, de parca ar fi in coma, adica poti sa ii misti capul, picioarele, sa tragi de el, zici ca e mort.

In secunda in care este trezit brusc, accidental sau nu, exista posibilitatea chiar sa intre in criza, dar cel mai des primul lucru pe care il face e sa muste fulgerator.

Cand se dezmeticeste e acelasi caine pe care il iubiti, dar sunt secunde in care va poate face praf (la noi un singur atac s-a lasat cu muscatura grava, de cele mai multe ori m-am ferit).

De aici iainte nu mai am de dat solutii pentru ca nu depinde decat de cat (ce misto suna) de mult va iubiti prietenul necuvantator. Destul de multi recomanda eutanasierea, eu personal, un animal bolnav cu o stare clinica bunicica si care isi face treaba lui de caine in cea mai mare parte a timpului, prefer sa fiu atenta sa nu o trezesc brusc si cand are stari agresive sa o linistesc.

A, crizele se intampla doar cand sare din somnul de care ziceam, niciodata nu musca sau nu e agresiva in zile normale, in mers in parc, pe strada, deci doar cand este trezita brusc.

Am zis sa impartasesc si acest aspect de care uitasem complet si merita tinut la dosar. Am inteles din putinele cunostinte ale medicilor ca in timp starile epileptiforme tinute sub medicatia stabilita sau agresivitatea, fie sa creasca, fie sa dispara de tot. Momentan la noi e o problema cu muscatul (mai ales cand se ascunde in bezna sa zaca pe caldurile astea).

Va las si o poza dar nu e cu caini, insa e cu mancare. Prima zi de regim esuata, mai exact.

Slide4

rororo