contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ce Mancam In Ianuarie

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Adica ce mncai io. desi nu am exagerat cu nimic, parca numa la vederea atator carnuri in jurul meu (din care am gustat foarte putin), ciorbe de por, caltabosi, sarmale, nici nu stiu daca am ingurgitat trei sarmalute, un sfert de friptura la Glina si ceva aperitive de Craciun, parca imi vne sa nu le mai vad.

Asa ca azi am gatit ceva la care chiar pofteam, fasole verde cu putin usturoi, ulei de masline si zeama de lamaie. Si atat.

In rest ce e de zis, spre nimic, am fiert fasolea in apa cu putina sare si am scurs-o, am pus un strop de ulei de masline cu un catel de usturoi sa lase nitel damf, fasolea, le-am zapacit nitel, apoi am stins focul si am adaugat zeama de lamaie.

Iar in farfurie am mai stropit cu nitel ulei de masline crud.

Eu am luat sa ciugulesc la comp, mare atentie, warning, achtung la rororo ca asta ar manca si pietre daca m-ar vedea pe mine.

Asta a fost festinul de azi ca din castronelul ala manc pana diseara. Ieri alta dandana, nu aveam chef sa vaz nimica, nici un fel, deschideam frigideru, un carnatz, niste toba, branza, cascaval, sarmale, ciorbe, sa lesin. Si cum scotoecam prin camara, ca nici de acrtof fiert nu aveam chef gasii o conserva de peste de la King Oscar, sardele in ulei, le-am stropit cu muuulta zeama de lamaie (sunt miniaturale si se topesc, de bune) Si am pus pe o feliota mica de chifla din aia mica de Billa.

Bune, dar dupa jumatate de felie imi trecu cheful si mai scotocesc si gasesc un pateu de la 365, cred ca era ratacit pentru ouale umplute, asa ca am curatat jumatatea de felie ramasa asa, cu muscaciune si pusai pateu cu muraturi.

Bunut dar mai mult de o imbucatura nu a mers, asa ca o dadui aspiratoarei ca se batzaia sa imi ia botzul din dinti.

Ca urmare ieri halii trei sferturi de pita feliata subtire si basta, asta e anul care a venit, sa vedem ce va mai fi, ulinareste vorbind.

Apropos ca dupa ce am scris de porcaria de dulcolax m-o certat cineva ca vorbesc urat, cah. Mah io nu vreau, dar nici sa ma cenzurez, daca e vorba de rahat, e rahat, ce mare inginerie. E, ca sa vedeti ca eu am vrut sa scriu delicat dar nu mi-a iesit, la Glina gasii o tufa uscata cu chestiile astea agatate, erau mai multe, luai si eu doua sa vi le arat.

Ei, ca sa nu va zic ceva gen “gasii doua gogoloaie” intreb gazdele cum se cheama planta. Raspuns in cor: coaiele popii. Eu acum ce sunt de vina?

rororo