contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ce S-a Ales De Taranii Nostri

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Marți am dat o tură prin piața Moghioroș. Nu vă zic de îngrămădeală, de câinii care-și rânjesc colții dintre tarabe, de “producătorii” nebătuți vreodată în cap de soare la sapă, sau de malacul care se plimba țanțos verificând ca toata lumea să afișeze prețurile impuse de stăpânire.

Ci vă trimit o ilustrată verbală.

În stația de tramvai de la intrarea în piață era un adolescent bronzat bine (adica țigan, să nu mă mai chinui cu corectitudinea politică) ce vindea chiar pe platformă niște dovlecei stricați, pe care nici cei mai flămânzi porci nu i-ar fi mâncat. Prețul: zece bucăți la doi lei.
Când am plecat din piață, același tigan, aceleași legume putrede, un nou preț: șapte bucăți, doi lei.
Ce l-o fi făcut pe conlocuitor să crească prețul? Faptul că soarele a gătit parțial legumele oricum stricate? Sau un simț înnăscut al marketingului, ce i-a spus să scumpească lăturile odată cu aglomerarea peronului?

Cel mai probabil băiatul miza pe sărăcia bieților bătrâni, care, orbiți de aparentul chilipir, profitau de șansa de a pune ceva în farfuriile micșorate cu 15%.

De aia, parcă nici nu îmi mai vine să scriu rețete de foie gras flambat cu whisky. Pe altcineva aș vrea să flambez cu restul de single malt din bar.



Articol recomandat de reteteistete.wordpress.com