contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ce Se Ascunde In Salata Mea?

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Multi dintre noi cand isi propun sa slabeasca, trec pe salate. Acestea troneaza in farfurii, in defavoarea fripturilor. Doar sunt salate, au putine calorii, deci te slabesc. Dar nu neaparat. Dressingurile din comert sunt gustoase, aspectuoase, dar bogate in calorii. Acestea sunt cele care strica calitatea salatei, crescandu-i practic aportul caloric.

Dressingurile bune si rele

Salatele de fructe nu au nevoie de siropuri dulci, bogate in zahar. Serviti salatele de fructe fara frisca si fara siropuri cumparate din comert, au multe calorii. Mai bine nu adaugati niciun sirop, alegeti doar fructele care va plac, proaspete, si aveti un desert sanatos. Sfatul meu este sa alegeti cat mai multe fructe, de diverse culori.

Cat priveste sosurile de la salata de legume, preparati-le in casa. Nu alegeti maioneza, sau sosuri cu maioneza, dressinguri cumparate din comert, alegeti sa le faceti de unii singuri, acasa.

Salata de castraveti poate deveni delicioasa cu un strop de dressing preparat din ulei de masline extravirgin si putin otet balsamic sau suc de lime ori lamaie. Fara alte obtiuni.

Uleiul de masline extravirgin este cea mai buna alegere pentru sosul salatei. Are antioxidanti, grasimi sanatoase, mononesaturate, si da o aroma placuta salatei. Iar sucul de lamaie sau lime cofera un gust racoritor si pastreaza culoarea legumelor (se recomanda ca dupa taierea legumelor sau fructelor care se oxideaza repede, sa se stropeasca cu suc de lamaie).

Asa ca, dupa ce-ati preparat salata, nu revarsati peste ea sosuri cumparate din comert.Nu sunt sanatose, au mult zahar, sare, grasimi nesanatoase si in general chimicale. Alegeti sa serviti un meniu sanatos, light fara sa stricati la final calitatea hranei. Preparandu-va sosul acasa, controlati practic numarul de calorii. Si daca vreti sa diversificati paleta aromelor, alegand sosuri din comert, incercati sa cititi etichetele inainte de a cumpara produsele respective. Daca gasiti produse de calitate, abia atunci le puteti dosi in cos, eventual ceva fara grasimi saturate, trans, fara chimicale, conservanti.



Articol recomandat de stildeviatasanatos.wordpress.com