contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cea Mai Simpla Ciocolata Calda – Jamie Oliver Style

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


DSCF3822 Afara e cam rece, e o atmosfera sumbra de ploaie, cerul e cam posomorat si fara chef, Andreiutu doarme, iubi asemenea. Vreau sa mai fac treaba prin casa dar parca m-as mai energiza cu  o bauturica calda si reconfortanta. Mi-am amintit de o reteta pe care o ochisem in colectia  Jamie Oliver de la Jurnalul National (vol. 15)

, imi atrasese atunci atentia un ingredient marshmellows despre care nu stiam nimic, intre timp m-am edificat, sunt niste bomboane gumate facute din zahar si gelatina, si nu numai ca m-am edificat dar si cumparasem o punga ca sa incerc o reteta de fondant din marshmellows pe care am gasit-o pe net. Oricum pentru aceasta reteta nu-mi trebuie decat cateva bomboane (e drept, conteaza si cate portii faci) si vreo cinci minute – nu mai mult.

Ce ne spune Jamie Oliver ca ingrediente pentru o portie:
- circa 250 ml lapte
- 1-2 linguri din cea mai buna pudra de ciocolata. Eu nu aveam pudra de cioco dar aveam ciocolata amaruie Heidi cu 80 % cacao, eu zic ca e foarte buna pentru asa ceva.
- 1 mana de bomboane tip marshmallows
- zahar (daca credeti ca mai e nevoie – eu una n-am mai pus si nu mi s-a parut ca ar mai trebui)
Jamie Oliver ne spune sa punem ciocolata pudra in cana, zahar, sa incalzim laptele pana sa da in clocot (dar sa nu-l lasam sa fiarba) si sa turnam putin lapte fierbinte peste pudra de ciocolata ca sa o dizolve, dupa care  adaugam deasupra bomboanele marsmallows.
DSCF3790 DSCF3794
Propria varianta: Eu am tinut neaparat sa ma dau desteapta; pentru ca nu aveam pudra, m-am gandit ca as topi mai eficient tabletele de ciocolata Heidi (doua bucati de ciocolata per portie) pe foc, in lapte in timp ce acesta se infierbanta. Am avut dreptate (ce, Doamne iarta-ma, ca nu era mare filozofie) dar vedeti ca trebuie sa  amestecam tot timpul pana da in clocot si incepe sa se umfle. Stingem focul. Am pus niste bombonele marshmallows in cana si am turnat deasupra putin din ciocolata fierbinte (doar putin, repet).
DSCF3795 DSCF3796
Restul laptelui/ciocolatii cu lapte il turnam in termos. Aici ar fi cam doua lucruri de spus:
1. Oricate portii va trebuie, nu-l umpleti decat pe jumatate caci trebuie spatiu ca sa agitam si sa se formeze spuma. Agitati in mai multe serii laptele pana terminati de facut toate portiile dar nu umpleti termosul mai mult de jumatate.
2. Pentru asta, va trebuie fie un termos (cat mai mare de aveti), fie o cama mare de pastic cu capac insurubat. Eu aveam o sticla de plastic gros cu capac, sticla mea de fitness, marca Gatorade, sincer, pe urma am regretat ca am folosit-o, cat p-aici sa se topeasca de la laptele fierbinte. Pana la urma a rezistat, dar oricum pentru operatia asta chiDSCF3803ar recomand un termos ca lumea ca sa nu se intample accidente.
  Punem capacul bine strans – insist cu asta ca de nu e bine pus sau daca e un capac de mantuiala, va puteti arde si asta nu e deloc distractiv, pentru masuri sulimentare impachetam si intr-un servet de bucatarie si ne punem pe agitat sticla, cu nadejde, vreun minut. Scoatem capacul (cu nitica precautie, bineinteles) si turnam laptele in cana. Mestecam, presaram putina ciocolata rasa deasupra. Ei, ce spuneti? Bunaciune adevarata!
Ei da,a cum sunt gata de treaba. Weekend placut tuturor!

Articol recomandat de casutalaurei.blogspot.com