contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cea Mai Simpla Salatica De Vara. Si Cea Mai Delicioasa…(reteta Banala)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

DSCF7472
Ok, admit, sunt o gramada de salate delicioase, mai ales vara cu legume proaspete si crude. De departe, favorita mea vara (si iarna caci ardeii copti se pot si congela) este salata de ardei copt, pffffui ce bunatate!
Sunt sigura ca 99,99% din gospodine si chiar dintre cele mai putin pasionate de bucatarie stiu cum se pregateste aceasta minunatie, am observat diverse diferente de la o familie la alta.
Mie una imi place extrem se simpla.

Adica iau ardeii (cam 3 de portie, depinde si de marime dar nu va feriti sa coaceti mai multi, mai mult ca sigur se vor papa pana seara) si ii pun la copt fie pe flacara aragazului (cel mai simplu vara), fie in cuptorul preincalzit, fie pe gratar afara (are o savoare in plus), ii intoarcem pe toate partile (atentie trebuie doar sa se coaca, nu sa se “mistuie”).

DSCF7466 Cand sunt gata, ii luam de pe foc, ii saram ca sa se inmoaie si ii acoperim pentru zece minute cu o carpa de bucatarie curata.
DSCF7467
Acum sunt gata pentru curatare, pielita se poate inlatura foarte usor, dupa ce am indepartat-o, scot cotorul si semintele, trec pulpa printr-un jet de apa pentru o ultima curatire si o pun intr-un bol. Personal imi place foarte mult sa iau fiecare ardei abia curatat si sa tai pulpa fasiute ca niste spaghete. Adaug sare si ulei, mestec bine si bag pentru o jumatate de ora la frigider. Se poate manca si imediat dar mie im place nitel rece, unde pui ca daca e lasata o jumatate de ora, ardeii lasa un suc care va da salatei un gust in plus foarte delicios, o salata de ardei fara sucul aferent mi se pare mult mai fada :)))). In orice caz, mie asa simpla aceasta salata mi se pare perfecta. Dar nu toata lumea e de acord.
Iubi are alta viziune asupra acestei salate: el tine mortis sa adaug zahar plus inca nitel otet pe langa sarea si uleiul pe care le-am pomenit deja. N-a reusit sa ma convinga sa-i adopt reteta, asa ca ii personalizez salata intr-un alt bol cu acele ingrediente la care tine mortis. Ei, si asa e toata lumea fericita. Sunt curioasa ce varianta va prefera Andreiutu cand va mai creste, deocamdata papa din salata mea si n-a avut nimic de obiectat :)))). Oricum eu una sunt o persoana foarte deschisa, daca aveti prorpia varianta de salata de ardei copti, spuneti-mi si mie, poate imbunatatesc deliciul asta de vara. Oare se poate imbunatati mai mult de atat?

DSCF7470


Articol recomandat de casutalaurei.blogspot.com