contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ceafa De Porc La Cuptor Cu Gratin De Cartofi

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


Feliile de ceafa de porc au fost pregatite pentru gratarul de azi de 1 Mai. Dar cum astazi a plouat si a fost frig, anormal pentru o zi cand oficial se deschid strandurile, sau... macar asa era o data, cand vremea avea patru anotimpuri. Dar, pe langa atatea lucruri anormale, de ce ar face vremea o exceptie. Asa ca gratarul a devenit frptura la cuptor.

Ingrediente:
* 1 kg ceafa de porc
* condimente pentru porc
* cimbru         *sare        * piper
* ulei de masline       * unt
* cartofi gratin
* broccoli       * conopida

 


Mod de preparare:
Ceafa de porc o pregatim ca si la reteta de Ceafa de porc cu garnitura de ridichi si mazare. Se unge cu unt si ulei, apoi se condimenteaza bucatile de ceafa de porc cu condimente pentru porc. Se pune in tava cu ulei si putina apa si se da la cuptor timp de 1 ora la foc mediu. La inceput se acopera tava cu o folie de aluniniu. Periodic se stropeste friptura cu sosul din tava si se intoarce ca sa se faca uniform. Dupa o jumatate de ora se ia folia si se lasa sa prinda culoare.


Gratin de cartofi la fel ca la reteta Gratin de cartofi cu pulpe de pui. Se ia un vas de iena sau o tava, se aranjeaza straturi de felii de cartofi, se condimenteaza cu sare, piper si se presara cu un praf de usturoi. Daca nu aveti, sau nu va place praful de usturoi, puteti pune 2 catei taiati subtiri. Se repeta operatia pana terminam cartofii. Se pune in cuptor cca. o ora. Se servesc cu pulpele de pui, iar alaturi merge o salata sau muraturi, dupa preferinte. Pofta buna!



Articol recomandat de culoriledinfarfurie.blogspot.com