contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ceai De Lavanda Pentru Un Rasfat Relaxant

articol scris de Nonatrif blog nonatrif.blogspot.com

Bauturi |   2011-04-15 00:30:00 |  adauga la lista ta de articole favorite
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Zilele trecute am fost in vizita la o buna prietena, care mi-a incantat simturile cu un ceai extraordinar de lavanda. Pentru cine nu a mai baut niciodata, trebuie avuta in vedere utilizarea unei cantitati foarte mici de plante in prepararea lui, deoarece este foarte puternic aromat. A fost un adevarat rasfat relaxant pe care-l recomand cu tot dragul.
Si acum cateva cuvinte despre aceasta planta incredibila. In Roma antica lavanda era ingredientul esential al unei imbaieri de lux. Nu oricine isi permitea sa foloseasca lavanda, ci numai nobilii. Din acesta cauza planta era extrem de valoroasa. Cine detinea citeva picaturi de esenta de lavanda era cu adevarat bogat pe acea vreme. In Evul Mediu uleiul de lavanda avea o dubla intrebuintare. Pe de o parte era folosit ca insecticid, ajutind la indepartarea insectelor nedorite din bucatarie, iar pe de alta parte era considerat un bun dezinfectant si antiinflamator pentru taieturi, zgirieturi, rani adinci sau arsuri.
Compresele cu lavanda scad febra si previn perspiratia.
Lavanda este un sedativ unanim recunoscut, care face minuni in cazurile de nervozitate excesiva, axietate, palpitatii cardiace, insomnie, nevralgii sau durere de dinti. In ceea ce priveste revitalizarea organismului uman, ceaiul de lavanda stimuleaza sistemul nervos, reface echilibrul presiunii sangvine scazute si readuce zimbetul pe buzele persoanelor deprimate.
“Palmaresul” acestei plante este confirmat de cele mai moderne cercetari si chiar completat cu cateva actiuni remarcabile: cea puternic antiinfectioasa (inclusiv asupra lui Stafilococcus aureus) si antifungica. Are efecte antidepresive si antiinsomnie comparabile cu cele ale unor puternice medicamente folosite la ora actuala pentru tratarea acestor afectiuni. De asemenea, s-au demonstrat recent efectele anticanceroase (de incetinire sau stopare pentru o perioada de timp a evolutiei bolii) ale unora dintre substantele din lavanda. Lavanda este printre putinele plante care se poate inscrie in categoria calmantelor, anxioliticelor si analgezicelor naturale eficiente. Iata in continuare principalele actiuni si indicatii terapeutice ale acestei plante.
Intern: Plante: anxiolitic puternic, sedativ bun, analgezic usor, hipnotic mediu, antidepresiv bun,  antispasmodic puternic, stimulent bun al circulatiei sanguine periferice, digestiv bun, stomahic, carminativ bun, stimulent uterin de intensitare redusa, antifebril de intensitate redusa, antiseptic bun, coleretic mediu, colagog mediu, antimicrobian bun, antineoplazic, antioxidant, tonic general mediu, antiinflamator bun.
Extern: regenerant si revitalizant epitelial foarte bun, antiinflamator puternic, astringent, vulnerar, cicatrizant, grabeste vindecarea ranilor si arsurilor, antimicrobian puternic (actioneaza puternic asupra lui Stafilococcus aureus si Enterococcus faecium), antifungic puternic (s-au constatat efecte clare pentru infectiile cu Malassezia furfur, Trichophyton rubrum, Trichisporon beigelii), antineoplazic, stopeaza eficient caderea parului si combate matreata, antireumatic bun, antiartritic mediu-slab, analgezic de intensitate medie, antioxidant bun.

Pentru multe recomandari interesante si mod de administrare, cititi CEAI LAVANDA 50g DACIA PLANT.

Articol recomandat de nonatrif.blogspot.com