contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cele Mai Bune Cepe Umplute Din Lume

articol scris de truedelights blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Am gasit aceasta reteta rasfoind una din cartile lui Jamie Oliver, pe care le-am primit de la Jurnalul National.  M-a atras imediat, mai ales prin faptul ca Jamie dezvaluia  secretul  descoperirii celei mai bune retete  cu ceapa!
Pentru a-mi satisface curiozitatea ,am intrat in bucatarie si am pus in aplicare reteta. Ma gandeam ca nu are cum sa iasa ceva atat de  bun,  din niste banale
cepe …..Dar,am descoperit cu mirare ca produsul finit  este mult mai mult decat asteptarile mele – este extraordinar!!
Jamie are mare dreptate atunci cand spune ca reteta
este   ” uimitoare, autentica  si absolut miraculoasa . “
Trebuie incercata!  
Eu nu am decat un regret  :  ca am facut doar 4!

INGREDIENTE:

  • 4 cepe decojite
  • 2 catei de usturoi tocati marunt
  • 4 linguri cu smantana
  • 4 linguri parmezan ras (sau orice fel de branza)
  • sare,piper
  • 4 crengute de cimbru
  • 4 felii de bacon afumat cu striuri

PREPARARE:

Fierbem cepele in multa apa timp de 15 min.
Le scoatem si le lasam sa se raceasca.
Taiem cu cutitul, 2 cm din varful fiecarei cepe si putin din varful radacinos,
pentru a sta drepte in tava.
Cu ajutorul unei linguri, scoatem o parte din foile interioare
ale fiecarei cepe  si il tocam marunt.

Prajim apoi in o lingura cu ulei de masline, ceapa tocata impreuna cu usturoiul,
2-3 minute, pana se inmoaie.

Turnam smantana si luam de pe foc.
Amestecam si parmezanul in compozitie si asezonam cu sare si piper.

Infasuram fiecare ceapa intr-o felie de bacon pe care o prindem
cu o  crenguta de cimbru verde.
(Jamie a folosit rozmarin dar mie imi  place mai mult cimbrul
si este  si mai usor de gasit…)
Asezam cepele intr-o tava si le umplem cu sosul de ceapa tocata
.


Coacem 20-25 minute in cuptorul preancalzit, pana cand cepele devin fragede.
Timpul coacerii poate fi mai mare cu 3-4 minute daca cepele sunt mai mari.

Delicios…e putin spus!



Articol recomandat de a - truedelights.wordpress.com