contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Champignons Kyoto (reteta Japoneza)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
  • 2 linguri ulei
  • gris
  • 400 g ciuperci champignon ( feliate sau intregi)
  • o ceapa
  • 2 catei usturoi
  • 4 linguri sos Teryaki
  • 4 linguri smantana
  • 70 g cascaval
Reţeta de mai jos include un sos teriyaki tradiţional făcut din sake, sos de soia, zahar şi mirin (ingredient des folosit în bucătăria niponă, care conţine alcool în concentraţie mai mică decât cea din sake. În trecut era cunoscut şi sub denumirea de “sake dulce")
Se spala ciupercile si se taie feliute, lafel si ceapa.
Se calesc in ulei impreuna intr-un wok .
Punem usturoiul pisat, sosul teryaki si smantana. Mai fierbem impreuna 1-2 minute.
Trecem compozitia intr-un vas de cuptor, presaram putin gris deasupra pentur a absorbi excesul de sos.
Radem cascavalul si dam la cuptor 20-30 minute la 180 grade.