contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Chao Fan Sau Orez Prajit

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Orezul prajit este “comfort food-ul” chinezilor, cum pentru noi este painea cu unt si cacaua cu lapte sau slanina cu ceapa rosie-depinde pe cine intrebi.

Orezul prajit se face de regula cu orez prefiert, cu o zi sau mai multe zile inainte.

Sunt multe retete de orez prajit, cu bucatele de porc, de creveti sau de pui, dar reteta clasica este doar cu ou si ceapa verde. Mai puteti adauga si mazare fiarta din conserva pentru o pata de culoare.

Avem nevoie de:

  • 2 cepe verzi taiate fin
  • 2 oua mari
  • 1 lingurita sare
  • piper
  • 2 sau 3 linguri ulei
  • 4 cani de orez fiert cu cel putin o zi in urma
  • 2 linguri sos de soia
  1. Desfaceti cu mana gramajoarele de orez care s-au format dupa fierberea si racirea orezului.
  2. Bateti ouale ca si pentru omleta.
  3. Prajiti ouale in tigaie amestecand continuu, dar fara a le usca. Apoi turnati-le intr-un bol si spalati tigaia.
  4. Adaugati 2 sau 3 linguri de ulei si cand s-au incalzit adaugati orezul. Prajiti 2-3 minute, pana orezul e cald.
  5. Adaugati sosul de soia. Amestecati dar nu foarte mult pentru a nu zdrobi boabele de orez.
  6. Adaugati peste orez oul  si ceapa verde si amestecati bine, prajind inca cateva minute.
  7. In cazul in care doriti sa adaugati si bucatele mici de carne (de pui, porc sau creveti) prajiti  carnea separat in tigaie cu sos de soia, zahar si vin de orez si amestecati la sfarsit bucatelele de carne cu orezul.

Serviti cu mancare chinezeasca sau asha cum e.

POFTA BUNA!!!



Articol recomandat de retete30minute.wordpress.com