contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Chapati ( Paine Indiana)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Aceasta paine cu textura elastica, nedospita, se consuma in toata partea de nord a Indiei. Ele sunt adesea servite alaturi de preparate condimentate.
Reteta am scos-o din cartea " Retete delicioase pentru prepararea painii", pe care am modificat-o putin, in sensul ca in reteta originala se cerea doar faina integrala, pe care eu insa am combinat-o cu faina alba.
Se prepara foarte rapid.
Eu le-am folosit pentru prepararea  shaormei , reteta pe care o postez de indata.
INGREDIENTE:
  • 1 cana faina alba
  • 1/2 cana faina integrala
  • 120 ml apa 
  • 1 lingurita ulei vegetal
  • 1 lingurita sare


Cele doua tipuri de faina se cern intr-un castron impreuna cu sarea. Deasupra se toarna apa si uleiul, dupa care se amesteca componentele.


Dupa ce s-au incorporat ingredientele, se rastoarna pe o suprafata presarata cu faina. 
Se framanta aluatul pentru cateva minute , dupa care se lasa la odihnit pentru 20-30 de minute.


Aluatul se imparte in 4 bucati daca vreti sa le folositi pentru shaorma, iar daca nu, in 6.


Se modeleaza fiecare bucata sub forma de bila, dupa care se aplatizeaza sub forma unui disc, subtire de 3-4 mm.


Se prajesc intr-o tigaie goala, fara ulei pentru cate 1 minute de ambele parti, pana cand suprafata incepe sa faca bule si apar pete albe se partea  inferioara.


Se pastreaza calde infasurate intr-un prosop sau acoperite de un vas.
Se consuma calde.
Din pacate, am uitat sa le fotografiez si singure, cand sunt gata, deoarece m-am luat cu pregatirea shaormei  ,
si ...le-am omis,  dar se pot vizualiza acolo, impachetate cu de toate :)
RozBonBon

Articol recomandat de retete-roz.blogspot.com