contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Chec Bounty

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 



Inceputul acesta de an a fost marcat, dupa cum probabil ati observat deja, de nuca de cocos :)))
...si rom (ciocolata iese din discutie fiind mereu omniprezenta :P)
Asadar, astazi va voi servi cu o felie delicioasa de chec, cu aroma de Bounty...
Fara cuvinte de gustos!!!!!!!!!! :))
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 250 g. unt
- 200 g. zahar
- 2 pliculete zahar vanilat
- 5 oua (mici)
- 400 g. faina
- 2 lingurite praf de copt
- 125-150 ml. lapte
- 8 batoane mici de ciocolata cu cocos Bounty (cca. 250 g.)
Pentru ornat:
- 250 g. ciocolata cu lapte
- 100 g. fulgi de nuca de cocos
Mod de preparare:
Incingeti cuptorul la 180 grade C (foc potrivit). Taiati untul, tinut in prealabil la temperatura camerei, in bucatele. Puneti-l alaturi de zahar (si cel vanilat) intr-un castron si bateti-le spuma cu mixerul.
Adaugati treptat ouale...cu atentie insa, fiecare ou trebuie sa fie bine incorporat inainte de adaugarea urmatorului, altfel checul nu va creste frumos...
Amestecati faina cu praful de copt; cerneti-le. Adaugati-le apoi spumei de oua si amestecati bine. Adaugati lapte. Veti obtine un aluat pufos:

Ungeti o forma de chec cu unt/margarina si tapetati-o (doar fundul :P) cu hartie de copt, pusa in doua straturi (o taiati in asa fel incat sa "imbrace" perfect baza).
Eliberati batoanele Bounty :P

Turnati in forma jumatate din cantitatea de aluat. Asezati la o distanta egala bucatile de ciocolata:

Turnati apoi deasupra cealalta jumatate:

Introduceti forma in cuptorul incalzit si coaceti checul pentru cca. 50 de minute:

Cand este gata, scoateti-l din cuptor si lasati-l sa se raceasca. Dupa aceea, rasturnati-l cu atentie pe un gratar de bucatarie si dezlipiti-i hartia de copt:

Eu am facut greseala de a taia un capat pentru pofticiosii mei si era sa raman fara placerea de a-l glazura :P
Topiti, deci, ciocolata la bain-marie sau microunde si turnati glazura peste chec; deasupra presarati nuca de cocos.
Aceste doua etape l-au inclus pe Bogdi, care s-a oferit voluntar sa ma ajute...it was a total mess :)))))))


...dupa asta va imaginati ca mi-a fost greu sa mai surprind ceva :)))
...dar a meritat :)
P.S. Se poate face si intr-o forma de guguluf ;)

Articol recomandat de savalaura.blogspot.com