contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Chec Continental (din Albusuri)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Sa inbinam utilul cu placutul , cred ca la toata lumea dupa sfintele sarbatori au ramas albusuri prin frigider si le dau un sfat celor incepatori, se pastreaza foarte bine in frigorifer pana le folositi, doar le scoateti in ziua cand vreti sa faceti desertul sa se dezghete la temperatura camerei ;)
Un albus de ou cantareste in mediu 40 de grame.
Aceasta reteta o am de la surioara mea Gabriela mai multe retete de la ea puteti gasi pe contul ei de pe gustos , este o gospodina desavarsita si chiar aveti ce invata de la ea :D


Ingrediente:

pentru 2 tavi de chec, nu le folositi pe cele mai lungi
6 albusuri
6 linguri apa
200 gr zahar
150 gr faina
1 praf de copt
100 gr miez de nuca prajit decojit si maruntit foarte fin
1 fiola esenta de rom
1 varf  de lingurita de sare
unt pentru uns forma




Mod de preparare:

Mixati bine albusurile in spuma pana formeaza moturi moi si lucioase cu sarea, in acest timp se fierbe siropul din zahar si apa, cand ati terminat de mixat adaugati in albusuri esenta de rom si siropul fiert si il incorporati in compozitie cu ajutorul unei spatule de silicon sau cu un tel in forma de para, exact cum se incorporeaza faina in aluatul de pandispan prin metoda de rasturnare cu miscari de jos in sus, va rezulta o bezea instant in care veti incorpora mai apoi faina amestecata in prealabil cu nuca maruntita si praful de copt la fel prin metoda de rasturnare pana o incorporati pe toata.
Turnati compozitia in doua forme pentru chec asternute cu hartie de copt unsa cu unt si le coaceti in cuptorul preaincalzit la 180 de grade celsius treapta 4 timp de 35~40 de minute , la apasare pe suprafata checului el isi revine la loc si nu va ramane adancitura de la degete, inainte sa-l dati in cuptor puteti sa-l presarati cu nuci sau cu fructe confiate, sau il pudrati din belsug cu pudra de zahar cand este gata.
Este un chec pufos si foarte moale nu creste foarte mult, seamana cu un pandispan drept si necrapat la suprafata, se pastreaza mult timp proaspat, un deliciu cu adevarat aromat, nuca il face deosebit de bun :)
Pofta buna !