contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Chec Cu Cacao

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Checul cu cacao, pe cat de simplu pare, este unul dintre dulciurile mele preferate. Ca atare, ori de cate ori mi se face pofta de ceva dulce si nu am prea mult timp la dispozitie, mai bag un chec la cuptor. Se face usor, repede si nu are cum sa nu iasa delicios. Se poate servi fie ca desert, fie la micul dejun, alaturi de o ceasca de cafea proaspat facuta.
Ai nevoie de: 
  1. o cana si jumatate de faina
  2. o cana si jumatate de zahar (nu iese prea dulce dar se mai indulceste dupa pofta cu zaharul pudrat pe deasupra)
  3. 6 oua
  4. 6 linguri de ulei
  5. o lingurita de praf de copt
  6. 2-3 linguri de cacao
  7. esente
Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma, apoi se adauga zaharul putin cate putin si se mixeaza in continuare.Se adauga treptat galbenusurile, batute in prealabil. Se adauga cele 6 linguri de ulei. Se incorporeaza si faina amestecata cu praful de copt. Se unge forma de chec cu unt si apoi se presara faina sau se pune hartie de copt. Se toarna compozitia in forma de chec, pastrandu-se cateva linguri care apoi se amesteca cu 2-3 linguri de cacao. Atentie insa caci compozitia cu cacao este mai grea si se lasa la fund, ca atare nu trebuie sa fie prea multa.
Se da la cuptor 40 de min la foc mediu. Se verifica cu scobitoarea si daca scobitoarea iese curata si uscata, checul este gata. Se serveste pudrat cu zahar vanilat.

Articol recomandat de dulceatadetrandafiri.blogspot.com