contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Chec Cu CiocolatĂ

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Recomandat la desert, la cafea … oricui, oricând și oriunde.

Ce îţi trebuie pentru un chec (poza1):
- 3 ouă
- 300 gr de zahăr
- 300 gr de făină
- 200 ml de lapte
- 100 ml de ulei
- 100 gr de ciocolată
- un praf de copt, zeamă de lămâie (pentru stins)
- cacao, zahăr vanilat, esenţă de vanilie/rom, coajă de portocale
- stafide

Plan de lucru:
- se separă albuşurile de gălbenuşuri. Se bat albuşurile spumă (poza 2)
- gălbenuşurile se freacă cu zahărul (poza 3), iar apoi se adaugă făina
- praful de copt se stinge cu zeama de lămâie (poza 4) şi se adaugă peste gălbenuşuri (poza 5). Rând pe rând, se adaugă uleiul (poza 6), laptele (pozele 7 și 8), esenţa de vanilie/rom, zahărul vanilat. După ce am omogenizat (poza 9), adăugăm spuma de albuşuri. Amestecăm cu o lingură de lemn, de jos în sus, cu mişcări lente (poza 10).
- amestecăm compoziţia cu cacao (poza 11) și adăugăm stafide
- răzuim ciocolata (poza 12) și o mestecăm în compoziție (pozele 13 și 14).
- punem checul în formă (poza 15) și lasăm la cuptor aproximativ 45 de minute (poza 16)
- poftă bună! (pozele 17 și 18)

Timp de preparare: 70 de minute
Preţ: 7 lei (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)

chec cu ciocolata 1 chec cu ciocolata 2 chec cu ciocolata 3 chec cu ciocolata 4 chec cu ciocolata 5 chec cu ciocolata 6 chec cu ciocolata 7 chec cu ciocolata 8 chec cu ciocolata 9 chec cu ciocolata 10 chec cu ciocolata 11 chec cu ciocolata 12 chec cu ciocolata 13 chec cu ciocolata 14 chec cu ciocolata 15 chec cu ciocolata 16 chec cu ciocolata 17 chec cu ciocolata 18
Filed under: C1. Patiserie


Articol recomandat de hapleablog.wordpress.com