contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Chec Cu Lamaie Si Migdale

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Așa cum vă spuneam,  în fiecare weekend prepar ceva dulce: o prăjitură, un chec, fursecuri, ceva  potrivit pentru cafeaua de dimineață, savurată în tihnă.  Pentru acest sfârșit de săptămână am preparat chec cu lămâie și făină de migdale. O bunătate! Crusta crocantă din zahăr se potrivește de  minune cu gustul acrișor dat de lămâie.



Ingrediente:
- 170 g unt, moale
- 220 g zahăr tos
- 140 g făină
- 60 g făina de migdale
- 2 ouă
- 80 g smântână fermentată
- 1 lingură coajă de lămâie, rasă
- 50 ml zeamă de lămâie
- 1 linguriță praf de copt

Pentru tapetat tava:
- 2 linguri zahăr fin sau pudră
- 1 linguriță unt moale

In vasul mixerului se bate untul cu zahărul până când se obține o cremă. Se adaugă, pe rând, ouăle, amestecând bine după fiecare. Se coboară viteza mixerului pe o treaptă inferioară și se înglobează smântâna, și coaja de lămâie. 
Făina se combină cu praful de copt și făina de migdale. Se adaugă în compoziția de ouă, alternativ cu sucul de lămâie, amestecând ușor cu o lingură. 


O tavă rotundă pentru tort (22cm) sau tava specială pentru chec se unge cu unt și se presară cu zahărul fin. 
Aluatul se toarnă în tava astfel pregătită, se dă la cuptor unde se coace 40 - 45 de minute la o temperatură de 180 grade C, sau până când o scobitoare înfiptă în mijlocul compoziției este extrasă curată.  


Când este gata, se scoate checul din cuptor, dar se mai lasă 10 minute în tavă, înainte de a-l scoate să se răcească pe un grătar. După răcire se presară zahăr pudră. 



Poftă bună!