contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Chec De Fasole

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Ingrediente:
300 gr fasole boabe uscată, 2 linguri de făină, 2 linguri de ardei tocat sau un ardei capia întreg, 2 felii de pâine, 2 cepe potrivite, o linguriţă de usturoi granule sau 1-2 căţei de usturoi, o linguriţă de cimbru şi o linguriţă de busuioc uscat, 2 linguri de ulei, 200 ml apă, sare, piper.

Mod de preparare:
Fasolea se lasă peste noapte într-un vas cu apă rece.
Ceapa se curăţă, se spală şi se taie mărunt.
Într-o cratiţă cu apă se pune fasolea la fiert, la foc potrivit.
După ce s-a fiert, se scurge de apă şi se pisează.
Peste fasole se adaugă ceapa, făina, ardeiul (dacă nu e tocat, se spală şi se taie mărunt), pâinea înmuiată în apă şi stoarsă, usturoiul curăţat, spălat şi pisat, cimbru, busuioc, 200 ml apă şi se condimentează cu sare şi piper.
Se amestecă bine toate ingredientele.
Într-un vas de yena (termorezistent), uns cu ulei, se toarnă compoziţia de fasole şi
se dă la cuptor, la foc potrivit, până se rumeneşte.
Se serveşte cald sau rece.
Poftă bună!

Articol recomandat de reteteilustrate.blogspot.com