contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Chec De Portocale

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Pufos, aratos, delicios, usor de facut si cu o placuta aroma de portocala. Iata mai jos reteta.

Ce iti trebuie pentru un chec (poza1):
- 3 oua
- 200 gr de zahar
- 300 gr de faina
- 200 ml suc de portocale (am stors de la 3 portocale)
- 100 ml de ulei
- un praf de copt,o lingura zeama de portocala pentru stins
- zahar vanilat

Plan de lucru:
- se separa albusurile de galbenusuri
- se bat albusurile spuma (poza 2)
- galbenusurile se freaca cu zaharul (poza3), iar apoi se adauga faina (poza 4).
- praful de copt se stinge cu zeama de portocala. Pregatim sucul de portocala (poza 5).Adaugam praful de copt peste galbenusuri (poza 6 ). Rand pe rand, se adauga uleiul (poza 7), sucul de portocale (poza 8 ) si zaharul vanilat. După ce am omogenizat (poza 9) adaugam spuma de albusuri (poza 10). Amestecăm cu o lingura de lemn, de jos in sus, cu miscari lente.
-compozitia obtinuta se aseaza intr-o forma de chec tapetata cu foaie de copt (poza 11)
- checul se lasă la cuptor aproximativ 45 de minute, pana trece testul scobitorii (poza 12)
- Pofta mare! (poza 13)

Timp de preparare: 90 de minute
Pret: 5 lei (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele)

chec cu portocale 1 chec cu portocale 2 chec cu portocale 3 chec cu portocale 4 chec cu portocale 5 chec cu portocale 6 chec cu portocale 7 chec cu portocale 8 chec cu portocale 9 chec cu portocale 10 chec cu portocale 11 chec cu portocale 12 chec cu portocale 13
Filed under: C1. Patiserie