contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Chec In 3 Culori

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Ingredientepentrut doua checuri mari:
2 cani de zahar
2 cani de faina
2 pliculete zahar vanilat
1 sticluta esenta de vanilie
10 linguri ulei
8 oua
coaja de la o lamaine
50 g cacao
Pentru crema:
1 pachet si trei sferturi unt
200 ml lapte
200 gr zahar
3 linguri faina
2 oua
2 lamai
Glazura
un sfert pachet unt
2 linguri cacao
5 linguri lapte
3 linguri zahar
Mod de preparare:
Zaharul si ouale intregi se pun intr-un bol si se bat bine. Trebuie sa-si dubleze volumul.
Se adauga zaharul vanilat, se adauga uleiul. apoi si faina, se pune si esenta de vanilie.
Dupa ce sa amestecat bine se inparte compozitia in doua castronele.
Intr-un castronel se pune cacaoa si se amesteca bine, se pune compozitia in doua forme de chec.
Se da la cuptor la foc potrivit pana se rumeneste usor,
Prepararea cremei: Ouale, zaharul ,laptele si faina se amesteca bine cu telul. Se fierb pe foc mic , amestecand mereu, pana se ingroasa. Se acopera crema cu o folie de plastic, sa nu faca crusta, si se lasa sa se raceasca . Dupa ce s-a racit complet, se adauga coaja de la cele doua lamai si zeama lor, apoi untul care trebuie sa fie la temperatura camerei. Se amesteca cu mixerul pana rezulta o crema fina si spumoasa. Eu am impartit si crema in doua si jumatate am amestecat-o cu cacao.
Cand checurile s-au racit , incepem asamblarea prajiturii. Ambele checuri se taie in felii groase si cat de cat egale.
Se ia o felie din checul cu cacao, se unge cu o portie generoasa de crema, apoi langa ea se aseaza o felie de chec simplu. Chec maro , crema, chec simplu, crema si tot asa pana se termina tot.
Pentru glazura se pun toate ingredientele intr-o craticioara. Si se fierb la foc mic, amestecand mereu, lasand sa dea in clocot pana se ingroasa putin. Se toarna calduta peste checurile asamblate.
Si deoarece a fost asa de bun nu am mai apucat decat sa fac o singura poza. Merita incercat este foarte pufos si in acelasi timp racoritor de la crema simpla, foarte bun.