contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Chec Pufos Si Gustos

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Am o reteta de chec de la matusa Elvira din Ardeal. Se stie ca bucataria ardeleneasca este foarte apreciata si fiind si o reteta de familie, e clar ca este reteta noastra preferata de chec (sau pandispan).

Asadar ne trebuie 10 oua pe care le separam si le preparam dupa cum urmeaza:
-> galbenusurile se amesteca cu:
- o cana zahar
- o lingurita coaja de lamaie
- o jumatate lingurita sare
- 100 gr apa
- 100 gr ulei
- 2 pliculete zahar vanilat

Galbenusurile se freaca bine cu zaharul pana se topeste, celelalte ingrediente punandu-se treptat, nu toate o data.


-> albusurile se bat bine cu telul pana se fac spuma, apoi se incorporeaza o cana de zahar. Spuma trebuie sa fie ferma.

Se pregatesc 2 cani de faina in care se incorporeaza un plic de praf de copt.
In amestecul de galbenus se adauga, treptat, cele 2 cani de faina si compozitia de spuma.


Se pune compozitia in tavile de chec pastrandu-se o parte in castron. Se adauga peste aceasta parte cateva linguri de cacao si se pune peste ulterior in fiecare tava.
Cuptorul se incalzeste in prealabil la 180 grade. Dupa incingere, se introduc tavile de chec si se ajusteaza temperatura la 170 grade. Se lasa cca 40 minute.
Pentru a testa daca prajitura este coapta sau nu, se ia o scobitoare si se inteapa din loc in loc checul. Daca pe scobitoare raman urme de coca, inseamna ca nu este coapta pe interior si mai trebuie lasata la cuptor.


---

Articol recomandat de vladubucataru.blogspot.com