contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Chec

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga







Zilele trecute am observat ca nu am pe blog o reteta pentru chec. Desi este cea mai simpla prajitura, se pregateste repede si cu ingrediente nu foarte costisitoare, eu nu am reusit sa v-o prezint pana acum :)
Este desertul pe care il faceam inca de pe la 14-15 ani, urmatorul pe care l-am invatat dupa clatite :)). Sper sa va fie si voua de folos reteta si sa va iasa intotdeauna pufos si gustos ca al meu!
Am folosit:
  • 3 oua, 300 ml lapte dulce, 300 ml ulei, 300 gr zahar (eu folosesc drept masura o cana de 300 ml), 1 praf de copt, 2 lingurite de otet, 2 plicuri zahar vanilat, 3 lingurite de cacao (daca il vreti marmorat), faina cam cat cuprinde compozitia astfel incat sa arate la final ca o smantana mai groasa, optional (nuci, stafide, rahat), zahar pudra.

Am amestecat timp de 5 minute ouale cu zaharul. Am adaugat apoi laptele si uleiul si am continuat sa amestec cu mixerul.
Compozitia obtinuta am pus-o intr-un bol mare, am adaugat esentele, zaharul vanilat, praful de copt stins cu otet si apoi treptat faina. Am continuat sa amestec cu mixerul pana cand compozitia s-a omogenizat.
Am luat din compozitie cateva linguri si le-am amestecat intr-un bol mic cu cacao.
Am asezat compozitia in tava pentru chec pe hartie de copt. Am combinat-o cu cea de cacao (fara un model anume).
Am lasat in cuptor la foc mediu aproximativ 30 de minute.
Am scos din tava si am pudrat cu zahar.
Eu nu prefer sa mananc checul atunci cand este cald, ci il prefer rece alaturi de o cana cu ceai sau lapte.
Pofta buna!

Articol recomandat de retetegg.blogspot.com