contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cheesecake Cu Ciocolata

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga







  Va mai amintiti de trufele acestea cu ciocolata?? Si ca va spuneam atunci sa pastrati cateva pentru ca urmeaza un desert unde aveti nevoie de ele?! Eu am uitat complet de aceasta reteta :( astazi in timp ce cautam la postarile nefinalizate, sa va ce retete sa va arat astazi, am zarit-o pe aceasta :) Daca nu ati facut inca trufele, acum e timpul sa o faceti (nu obligatoriu) daca vreti sa decorati cheesecake-ul ;)
  Despre cheesecake nu va mai spun nimic pentru ca stiti deja ca il ador, in orice combinatie ;)

Ingrediente:
Blat:
200 g biscuti simpli/cacao
150 g unt
2 linguri cacao

Umplutura:
400 g crema de branza/branza proaspata
3 oua
250 g zahar
100 g ciocolata alba
3 linguri smantana
1 pastaie vanilie
2 linguri amidon

+
50 g ciocolata neagra
2 linguri cacao

Mod de preparare:

Blat:

Biscuitii se macina in robotul de bucatarie sau se pun intr-o punga groasa si se piseaza cu sucitorul. Pesmetul obtinut se amesteca cu cacaua si se toarna untul topit. Amestecul obtinut se pune in tava tapetata cu hartie de copt(la baza) si unsa cu unt pe margini si se preseaza cu un pahar. Pe margine se formeaza o bordura de 1-2 cm de biscuiti. Se da la rece.

Umplutura:

Ouale se mixeaza cu zaharul pana si dubleaza volumul si zaharul este dizolvat, apoi se adauga crema de branza si smantana si se omogenizeaza. Ciocolata alba se topeste la microunde si se adauga amestecului impreuna cu extractul de vanilie. La sfarsit se adauga amidonul. Din umplutura se pune deoparte 1/3, iar restul se pune peste blatul de biscuiti si se introduce tava in cuptorul preincalzit.

Umplutura oprita se amesteca cu ciocolata topita si cacaua. Dupa 10 minute in care cheesecakeul a stat in cuptor, se scoate si se pune umplutura cu ciocolata, niveland cu un cutit sau folosind o furculita. 

Tava se pune din nou in cuptor si se coace aprox 40 minute, la temperatuta medie-mica.
Se lasa sa se raceasca, apoi se scoate din tava, se muta cu grija pe un platou si se decoreaza cu ciocolata tocata, trufe de ciocolata etc. Se pastreaza in frigider.