contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cheesecake Cu Mure Si Zmeura

articol scris de mica82ro blog Mica's Blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Acesta este primul cheesecake din viata mea. I-as da un minus la aspect, pentru ca a fost taiat in secunda doi in care a parasit cuptorul insa gustul bate aspectul. In mod sigur voi mai incerca si alte combinatii.

Ingrediente:
1/2 pachet de unt;
1 ou;
2 pachete biscuiti integrali(350-400gr impreuna);
3 linguri fulgi de ovaz;
2 cutii crema de branza Philadelphia;
150 gr zahar;
o lingura coaja de lamaie;
zeama de la o lamaie;
zmeura si mure;
migdale.
Preparare:
Incingeti cuptorul la 375 de grade si tapetati o tava cu hartie de copt.
Intr-un vas mare taiati untul cubulete si amestecati-l cu mixerul sau mana impreuna cu biscuitii sfarmati cat mai marunt. Adaugati fulgii de ovaz si amestecati in continuare.
Impartiti compozitia in 2 parti. O jumatate presati-o pe fundul vasului pentru copt, pana obtineti o foaie de aluat de biscuiti destul de uniforma. Coaceti pentru 15 minute. Restul aluatului pastrati-l pentru finisarea prajiturii.
Cat timp baza de biscuiti se coace , pregatiti umplutura cu branza astfel:
1. Mixati bine crema de branza, oul, zaharul , coaja si zeama de lamaie pana devin o pasta omogena.
2. Scoateti baza de biscuiti din cuptor si reduceti temperatura la 325 de grade.
3. Turnati pasta de branza peste crusta de biscuiti fierbine.
4. Presarati fructele proaspete sau congelate si presati usor cu degetele pentru a intra in crema.
5.Aluatul ramas, sfarmati-l intre degete pentru a obtine bilute, bucatele rotunde de aluat si presarati-le peste crema de branza si fructe.
6.Presarati migdalele feliate.
7.Coaceti pentru 35 de minute, pana prajitura devine aurie.

In mod normal prajitura trebuia lasata la racit minim 6 ore( de preferat si la frigider),insa piticii mei au atentat la ea dupa 10 minute de la scoaterea din cuptor.

Data viitoare o voi prepara seara pentru a o lasa peste noapte la frigider. Astfel se poate taia mult mai usor.